Multumesc!

Nov 30, 2011 by

Cuvintele simple sunt cele mai puternice de obicei: Te iubesc, Multumesc, Esti frumos, Te urasc. Multi incercam in diverse conjuncturi sa iesim in fata folosind cuvinte pompoase…ca deh, facem si noi impresie buna. De multe ori insa ne incurcam in explicatii alambicate din care nu mai stim cum sa iesim.
Cred ca oamenii sufera de o lipsa de politete fenomenala, ce sa mai vorbesc de maniere si norme de conduita. Tind sa cred ca totul incepe de la acel simplu : Multumesc! care este rostit tot mai rar.
Cum omul de langa tine nu iti este dator cu nimic, de fiecare data cand primeste un ajutor, gandeste-te mai degraba la a multumi frumos, decat la ce cadouri poti da.
Acest cuvant ar trebui sa fie folosit in orice imprejurare, in familie( pentru ca sunt apropiati nu inseamna ca uiti sa apreciezi), printre prieteni, cu necunoscuti, la cumparaturi. Daca vanzatoarea nu-ti raspunde, nu te supara, a trecut in alta epoca si e posibil sa nu mai auda bine din cauza vremurilor prin care trecem.
Asa cum oamenii au invatat sa salute, pot sa spuna si aceste cuvinte simple, de fiecare data cand este nevoie.
Invatam si pe altii respectul si aprecierea. Toate acestea nu costa absolut nimic, nici macar un dram de mandrie sau orgoliu.
Imi plac oamenii politicosi, cu masura dar nu sufar de Teoria formelor fara fond a lui Titu Maiorescu, nici in scris, nici in comportament.
Orice cuvant pe care il spui are o mare incarcatura asupra celuilalt, chiar daca nu iti dai seama. La manie se arunca cu ele precum niste sageti otravite. Ia o pauza si ma bine razbuna-te pe obiecte decat pe oameni. Ele nu riposteaza si nu au memorie.
Multumesc ca m-ati citit!

12 Comments

 1. Ciprian Bojan

  Cu plăcere! 🙂

 2. ai dreptate cu oamenii, dar nu stiu aca si cu obiectele, ia arunca un ochi aici http://antiqul.wordpress.com/2011/08/09/obiecte-insufletite/

 3. Robert

  Bonjour et merci !

 4. 🙂 frumos articol:)

 5. Multumesc pentru o postare minunata si plina de adevaruri!

  Pace si dragoste!

 6. Te contrazic privitor la răzbunare în general şi în particular, obiectele să ştii că au o memorie mult mai bună decât oamenii. Ţi-o spune un om care poate citi această memorie a obiectelor! Capacitatea se numeşte PSIHOMETRIE şi este cunoscută de mai bine de 6000 (da, MII) de ani! 😉
  Atunci cânds te răzbuni pe un obiect, acesta MEMOREAZĂ câmpul energetic şi va concentra în casa ta, acelaşi tip de câmpuri! Cam aşa “se abate” un lanţ de nenorociri asupra unui om, a unei familii sau chiar a unei comunităţi mai mari!

  • Sa nu crezi ca nu stiam de memoria obiectelor cand am scris articolul 🙂 Doar ca nu prea cred in asta, cum de altfel nu cred in multe. Avem la indemana multe teorii , opinii, analize. Pana la urma omul alege. Cat despre energia fiecarui lucru, stiu ca exista, pardon, am ales sa cred ca exista, dar nu si in “razbunarea” lor.

 7. Frumos. Mi-a placut ce am citit. Multumesc pentru recomandare si pentru completarea adusa. Si eu ma gandesc des la acest cuvant (Multumesc!) auzit tot mai rar, de noi, de toti…

  • Este bine ca lumea totusi e receptiva…macar o parte dintre noi si poate daca noi zicem indeajuns de mult cuvantul asta ii molipsim si pe altii 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Multumesc! | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] | rusbianca rusbianca.wordpress.com : Cuvintele simple sunt cele mai puternice de obicei: Te…
 2. Memoria obiectelor | Blog Şerban Stănescu - [...] mi-a fost inspirată de articolul „Mulţumesc” al lui Bianca [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey