Creier congelat

Jan 26, 2012 by

Am îngheţat. De fiecare dată când te văd uit tot ce doream să-ţi spun. Cuvintele îmi scapă, vorbesc banalităţi şi mă simt atât de familiar, încât liniştea e bine venită.
Aţi rămas vreodată cu gândurile puse într-un dulap închis cu lacăt şi care nu mai ies de acolo doar când sunteţi singuri?
De ce memoria noastră ne joacă feste? Funcţionează foarte ciudat. Există explicaţii, logice, psihologice, emoţionale, inclusiv la nivel anatomic… Dar… Dar de ce uităm anumite lucruri când poate am fi vrut să le spunem, să le rezolvăm, să le dezbatem, să scăpăm de ele, să le plasăm în afara noastră pentru a avea o mai mică încărcătură?
Amintirile modificabile, lucrurile nespuse neintenţionat, comunicare săracă, falită, demisă din funcţia primordială…
Avem nevoie de căldură, de confort, de senzaţii de bine, de un timp propice, de asumări nedorite pentru a ieşi din carapacea uitării şi a vorbi tot ce avem nevoie.
Oamenii cu care te simţi bine cred că te paralizează în asemenea hal că efectiv îţi vine să spui doar lucruri bune, banale, nebanale, nici nu mai are importanţă. Cuvintele vin fără să le ceri tu şi apoi te cerţi că nu ai spus tot.
Mai este timp. Din păcate creierul funcţionează după regulile lui şi unele lucruri odată puse sub tăcere poate nu mai este bine să le scoţi la iveală. Sunt acoperite de un praf pe care nici o căldură sufletească nu l-ar putea mătura.
Mi-e dor de o minte clară, luminată, concisă, perfect lucidă, de gânduri electrizante care zbârnâie în creier şi zboară spre tine. Le-ai prins întotdeauna înainte de a se forma şi a te fulgera… acum totul a îngheţat.

Related Posts

7 Comments

 1. Ehehe, și-ncă de câte ori 🙂 Memoria nu ne joacă feste, ci doar îi e acoperită gura de un sentiment ”călduț” :)) A se interpreta după pofte!

 2. Ciprian Bojan

  Ei, na! Am uitat ce voiam să zic! 😆
  Minunat articol! 😀

 3. Mă plimb printre cuvinte, ca într-o promenadă pe Champ Elysee la ceas târziu de seară. Metaforele tale sunt ca luminiţele de pe Tour Eiffel şi toate gândurile duc la…
  Crâmpeie vizuale te îndrumă spre un dialog inevitabil, determinat de o curiozitate primordială.
  DE CE?
  Frânturi filozofice, meditaţii nocturne….Îmi place aici la tine…nu e doar cald, e mult mai bine.
  O sală mare, un şemineu, două fotolii, o măsuţă, două pahare şi un Negru De Purcari,
  stelele ce strălucesc prin geamul ferestrei imense…şi focul ce dansează, trosnind în butucii uscaţi. În sănătatea ta….

  • Ma simt magulita. Multumesc frumos 🙂 poate am gasit niste cuvinte potrivite azi, pentru tine cel putin, ca de mine nu poate fi vorba.

 4. ce stiu e ca, in cazul meu starea de bine ma amorteste…amuteste, ma face o persoana “comuna”…pe cand momentele animate de unele controverse, in care poate ca am chiar si unele mici nemultumiri, ma determina sa gasesc instantaneu resurse de a reactiona…de a avea spiritul treaz.
  prefer aceasta stare acelora “caldute”… 🙂
  in clipele in care creierul e “obligat” sa lucreze…ma simt vie, intreaga…poate mai fericita…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Creier congelat | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] congelat | rusbianca rusbianca.wordpress.com : Avem nevoie de căldură, de confort, de senzaţii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites