Supă cremă de legume

Jan 29, 2012 by

Ingrediente:

4-5 morcovi
2 pătrunjei
O ţelină
O conopidă mică
O ceapă potrivită
2 cartofi
un ardei roşu
200 de grame mazăre
frunze pătrunjel
sare, piper
200 grame smântână
un căţel usturoi
oregano
ulei de măsline
3-4 feliuţe de pâine

Se taie legumele rondele să fiarbă mai repede şi se pun la fiert într-o oală potrivită. După ce au fiert, se pasează până se obţine o pastă (fie la blender, fie manual cu un tel). Se pune pasta din nou la foc, se mai adaugă câte un polonic din apa în care au fiert legumele pentru a ajunge la consistenţa potrivită. Se condimentează după gust. Eu am adăugat şi puţină smântână să-i dea o aromă mai bună şi câteva frunze de pătrunjel pe deasupra.
Pentru crutoane, se prăjeşte pâine, în cuptor sau cu prăjitorul de pâine, se freacă cu puţin usturoi, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presăra oregano sau busuioc, ce vă place mai mult.
Este o supă plină de vitamine, consistentă, care merge nemaipomenit într-o zi geroasă de ianuarie.

Mai poftiţi! 🙂

7 Comments

  1. …după care, se invită prietenii la masă… 🙂

  2. Arata bine si pun pariu ca are si un gust deosebit! Enjoy!

    • Tocmai am mancat si apoi mi-am facut orez cu mazare si alte legume…acum ma infrupt in niste ciocolata belgiana…dar la aia de ii fac poze , tabarasc toti pe mine :))

  3. Ciprian Bojan

    Mmmmmmmmm! Sună bine! 😀

  4. mmm…ce bine suna si arata! Mersi Bia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites