Eu te critic tu mă lauzi

Jan 31, 2012 by

Apreciem oamenii doar când fac lucruri strălucite şi mai puţin când sunt banali şi întreprind lucruri mărunte. Mediocritatea ne repugnă. Iubim modelele, idolii pe care îi facem de-a lungul vieţii.
Cel mai mult însă ne place să scoatem în evidenţă greşelile şi viciile celorlalţi, să criticăm. Un om care face bine mai tot timpul i-a obişnuit pe ceilalţi cu asta şi în momentul când, Doamne fereşte, face ceva greşit, este mai blamat decât altul care greşeşte mereu.
Suportăm sau nu critica, apreciem sau nu ce se întâmplă în jur, nu ne place moderaţia, echilibrul.
Sunt vehementă în afirmaţii şi forma mea de apreciere este destul de subtilă. Laudele mele sunt scumpe, mai scumpe decât aurul. Îţi sună cunoscut?
Experienţele prin care trece fiecare te modelează încât omul care eşti acum are influenţă şi asupra omului care vei fi la un moment dat. Nu putem nega trecutul, pentru că datorită lui existăm şi el ne formează.
Avem aşteptări enorme de la ceilalţi şi de multe ori lăsăm de la noi. De ce? Nu cred că e vorba doar de mândrie sau nesiguranţă. Trebuie să mai fie ceva la mijloc. Credem că merităm pentru lucrurile rele care ni s-au întâmplat, pe ideea că după ploaie vine soare şi simţim că suntem îndreptăţiţi să primim.
Problema e că ceilalţi nu sunt obligaţi să dea, chiar dacă au de unde. Iar asta se observă doar după ce ai primit îndeajuns.
Critica în mod constructiv şi dăruirea după posibilităţile fiecăruia este idealul. Oricum vreme modele de urmat, nu?
http://youtu.be/GPBGIBc3YV4

10 Comments

 1. Foarte frumos spus ! Felicitari ! 😀

 2. romanianstampnews

  Sunt perfect de acord cu tine.

 3. Ciprian Bojan

  Citind asta mi-a venit în minte o dilemă, care de fapt nici nu e dilemnă, ci realitate: performanță în educație este când scoți olimpici pe bandă, sau când ridici de la stadiul de legumă un copil cu anumite deficiențe?
  Cred că nu ne permitem să lăudăm fiindcă nu putem contempla, nu avem timp…

 4. A fost o vreme când am crezut în critică. Între timp, am descoperit că cei care critică, sunt atât de săraci, încât sunt incapabili să ofere şi un zâmbet. Şi atunci, pentru a justifica în vreun fel oarecare existenţa lor, se simt datori să demoleze existenţa altora.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Eu te critic tu mă lauzi | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] te critic tu mă lauzi | rusbianca rusbianca.wordpress.com : Avem aşteptări enorme de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey