Penibilus

Mar 28, 2012 by

Aveţi simţul ridicolului, vreodată, niciodată?
Mie îmi plac cei care au simţul umorului foarte dezvoltat, îndeajuns încât să ştie când să se oprească să nu cadă în penibil.
Oare care este varianta mai acceptabilă, de penibil sau jenant?
De penant şi jenibil, evident! 🙂
Având în vedere că ridicolul nu este simţit de toţi la fel, există destul de multe momente în care am prefera să ne îngropăm capul în nisip ca un struţ şi să nu mai dăm faţă cu ceilalţi.
Avem cum să evităm aceste situaţii? Cred că da, pentru că de cele mai multe ori oricum ne simţim înainte de a ajunge în punctul critic şi ne îndepărtăm cu grijă, punând o faţă de nevinovat sau lăsând loc unei linişti covârşitoare, de parcă toate cuvintele din lume s-au terminat exact atunci!
Care lucruri vi se par atât de penibile încât nu aţi vrea sub nici o formă să se mai repete vreodată? Faptul că ai dat-o în bară faţă de socrii tăi, de şef, de iubită, de cei din familie, de un prieten apropiat, sau… undeva în public, unde te-au văzut toţi şi nu te vor uita prea curând?
Oricât de jenat ai fi, singurul lucru pe care-l poţi face cu demnitate este să ridici capul, să treci peste şi să-ţi continui drumul.
Cu cât încerci să îţi ceri scuze şi să-i faci pe ceilalţi să înţeleagă de fapt ce doreai tu să spui, să dai explicaţii, să-i convingi, cu atât te afunzi mai mult în penibilitate.
Nu fi penibil că eşti jenant!

9 Comments

 1. Frumoasa melodia .. Incerc sa evit astfel de momente.. Sincer nu-mi amintesc sa fi trecut prin asa ceva dar cunosc multa lume care a trecut prin asa ceva si eram de fata.

 2. Depinde de caz. Eu stiu cazuri de oameni curiosi care se se uita pe geamul vecinilor..doar doar o zari o buca…

 3. erasmus de romergan

  Bianca..!-Un exercitiu de imaginatie care nu-i chiar imaginar!-esti spectatoare la un Rau facut de un prost si la un acelasi Rau, refacut dupa un timp de un destept! Aprecierea de prost si destept iti apartine,fiind facuta inaintea producerii Raului! Cine e e penibilul ?

  • Nu este penibil nimic, pentru ca Raul transcende penibilul, este teribil mai degraba in ambele situatii, in special in cazul desteptului.

 4. erasmus de romergan

  ex.2.-O prostituata sub 3o de ani, ii propune unui mosulica de 80 de ani ,o eperienta fara bani!. Acesta accepta si in final , ea se declara multumita! Ce e jenant si ce penibil.. din situatie?

 5. Greseala e omeneasca, puterea de a continua alergarea dupa ce ai gresit, e dumnezeiasca. Totul e sa nu luam prea in serios penibilul, asa cum spuneai, ci sa il privim ca pe un “anormal” intamplat poate, o data in viata

Trackbacks/Pingbacks

 1. Penibilus | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] | rusbianca rusbianca.wordpress.com : Cu cât încerci să îţi ceri scuze şi să-i…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey