Ca la carte

Mar 29, 2012 by

Există o reţetă a succesului? Dacă faci totul cum trebuie, ca la carte ai mai multe şanse de reuşită şi o să ajungi bine în viaţă?
Sunt sigură că mulţi oameni de afaceri pot să dea sfaturi din experienţa lor, ca de altfel toţi cei care au muncit pentru ceea ce au obţinut până acum.
Strategiile de reuşită în viaţă nu sunt neapărat doar regulile fixe. Specialiştii din publicitate ar putea să argumenteze că depinde mult şi de creativitate şi de a gândi “outside the box”.
De ce atunci mulţi dintre noi, oricât am devia de la drum din când în când, mergem totuşi pe calea bătătorită de ceilalţi dinaintea noastră, ne asumăm mai puţine riscuri poate şi încercăm cel puţin să urmăm regulile?
Orice abatere este doar momentan şi o considerăm o distracţie.
Creierul nostru crede cu siguranţă că trebuie să urmăm nişte instrucţiuni mai mereu?
A pune sub semnul întrebării orice, a risca, a îndrăzni, a crea ceea ce n-a mai făcut nimeni, a fi genial, este rezervat unora, iar ceilalţi se conformează situaţiei de viaţă şi chiar atunci când o schimbă tot merg pe aceleaşi reguli, dar în alt context.
Întrebarea ar fi mai degrabă, ce este rău în a face totul ca la carte?
Experienţa celorlalţi demonstrează că merg de fapt ambele variante. Poţi face totul cum trebuie şi să reuşeşti, sau te poţi abandona într-o lume a şansei şi a riscului şi să reuşeşti. Problema este că a doua variantă nu este atât de sigură.
Avem nevoie de stabilitate, cam asta cred că ar fi explicaţia. Oricât ne-am strădui să ne dăm peste cap şi să forţăm, viaţa nu e făcută doar din exaltări.

18 Comments

  1. Problema este ca toti merg pe aceeasi cale batatorita de ceilalti din pricina temerii de a nu incerca ceva ce, inca, nu a fost testat! Eu insa, prin intermediul blogului meu, am definit o noua ramura a bloggingului si anume cea de a vorbi doar despre ceea ce se intampla in my city, dar si intr-un mod contructiv/distructiv si amuzant!

  2. “De ce atunci mulţi dintre noi, oricât am devia de la drum din când în când, mergem totuşi pe calea bătătorită de ceilalţi dinaintea noastră, ne asumăm mai puţine riscuri poate şi încercăm cel puţin să urmăm regulile?” raspunsul meu: pentru ca la un moment dat ne-am asumat riscuri mari si n-am reusit, am dat-o-n bara. si dupa aceea, sufli si-n iaurt.

  3. Ca sa reusesti,trebuie sa incerci !Incercarea moarte n-are ,vorba romanului,si dupa aceea succesul!

  4. eu nu cred ca totul trebuie facut “ca la carte”, dupa o reteta incercata de cineva anume. e nevoie sa improvizam, sa riscam uneori dar, din frica, ne complacem de cele mai multe ori in stabilitate.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ca la carte | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] la carte | rusbianca rusbianca.wordpress.com : Există o reţetă a succesului? Dacă faci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey