Vă cinstesc

Oct 24, 2012 by

Vă omenesc pentru că aşa se procedează în Țara Ardealului şi chiar dacă lucrurile se mişcă în ritmul lor, merg înainte, nu stagnează.

Mă bucur de oaspeţi şi de prieteni pentru că demonstrează că îmi place viaţa şi oamenii şi avem ce vorbi.

Oare este natural să fii politicos, cinstit, de treabă sau aceste trăsături aparţin de caracterul fiecărui popor, de regiune, de personalitatea omului şi de ceilalţi factori care-l influenţează?

Mi se umple inima de bucurie când îi văd pe toţi aşezaţi la masă, veseli, închinând un pahar şi pentru cei care nu mai sunt, să ne amintim cu drag de ei, dar şi pentru sănătatea şi bunăstarea noastră.

Îmi place că noi avem papuci de casă şi haine de schimb, iar alte naţii nu au, că ştim să petrecem şi ştim să muncim (mă refer aici la oamenii serioşi) şi că oricât de amărâţi am fi, găsim soluţii să ieşim din situaţiile cele mai ingrate.

Bunica prindea gardurile la ţară cu drod şi repară oalele cu cârpe şi lut.

Cred că primul om bun la toate a fost un român, pentru că a fost nevoit!

V-aş cinsti şi pe cei care nu ştiţi să fiţi oameni, furaţi, minţiţi, înşelaţi, umpleţi lumea cu ticăloşiile voastre, sunteţi nişte cutre spurcate, artificiale, egoişti, fără valori. De ce? Doar să vedeţi că noi suntem altfel şi oricât v-aţi strădui nu o să reuşiţi să ne schimbaţi.

Omenia se poartă în obraz, în ochii şi în vorbă. Că de fapte nici nu mai vorbim!

6 Comments

  1. N-am chef de false modestii în dimineaţa asta aşa că am s-o spun pe şleau : Doamneeeee… cât de puţini mai suntem…

  2. Aș spune „big like” dar nu se potrivește cadrului pe care l-ai pictat pe aici… Noi, ardelenii știm să cinstim ce e drept… Unii zic că ne place să ne fălim și de aia cinstim… O fi și fală că doară noi am inventat fainoșagu și mâncarea bună și gustoasă… Și iaca mi-s fălos ca mi-s pui de Ardelean și că la mine în oraș a fost Marea Unire și Regele s-a încoronat tot la mine în oraș…

  3. Ada palinca…Sa ne cinstim cum traba…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vă cinstesc | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] rusbianca.wordpress.com cateva secunde 0 Vă omenesc pentru că aşa se procedează în Țara Ardealului şi chiar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey