Sărăţele

Dec 22, 2012 by

Saratele a la ClujPentru că ne apropiem de Crăciun, vă scriu cu drag din Cluj câteva reţete de prăjituri pe care le prepară mama de sărbători. Azi începem cu tradiţionalele Sărăţele

Ingrediente:
Aluat:
1 bucată margarină/pachet unt
2 ouă
Sare
1/2 cubuleţ de drojdie
1/2 kg făină albă
200 gr brânză de burduf/caş/telemea
Chimin

Se amestecă ingredientele şi se întinde aluatul pe masă. Se lăţeşte cu un făcăleţ sau sucitor cum se zice pe la noi, până se obţine o foaie subţire.
Se taie foaia obţinând diverse forme de sărăţele: covrig, liniuţe, etc.
Se aşează în tavă, se ung cu un ou bătut şi se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.

Mâine continuăm cu următoare reţetă. Poftă bună!

Related Posts

2 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sărăţele | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] Aluat: 1 bucată margarină/pachet unt 2 ouă Sare 1/2 cubuleţ de … Continue reading → rusbianca.wordpress.com cateva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey