Salată de boeuf

Dec 26, 2012 by

salata de beoufSalata de boeuf, care la noi se face cu carne de pui nu lipseşte din meniul românilor de sărbători. Vă invit la o variantă mai uşor digerabilă.

Ingrediente

1/2 sau 1 piept de pui
4-6 morcovi
2 pătrunjei
O ţelină
2 cartofi
Un borcan de mazăre
Sare, piper
Ulei de măsline
Castraveţi muraţi

Se fierb legumele, se taie bucăţele mici, se amestecă cu mazărea şi castraveţii muraţi şi ei tăiaţi mărunt şi se condimentează după gust. Carnea de pui fiartă se taie şi ea cubuleţe şi se amesteca toate ingredientele cu puţin ulei de măsline şi dacă vreţi o linguriţă de muştar.
Eu nu pun maioneză pentru că este foarte grea, iar mama optează pentru maioneza făcută cu ulei de măsline.

Poftă bună!

4 Comments

 1. Bianca, asta-i salată de boeuf fără boeuf. Cu pui în loc de vacă e mai uşoară. Însă fără maioneză, mazăre, ba chiar şi fără ţelină şi măsline, n-am încercat. N-am cum să spun că nu-mi place, fiindcă n-am gustat aşa ceva, dar la prima vedere pare un ghiveci fără vinete şi sos.
  Cu siguranţă, tu te pricepi mai bine. Gătesc mai prost decât tine, în schimb ştiu foarte bine să mănânc…
  Poftă bună şi ţie!

  • Contine de toate in afara de maioneza….daca te-ai uitat la ingrediente are si telina si mazare, si reteta autentica nu contine oricum masline…asa ca nu e ghiveci, e salata de boeuf fara maioneza 🙂 Sau cum face sora mea si mama cu maioneza dar cu cu ulei din masline.
   Multumesc

 2. Cred că e ok, cum bine spui – mai ușor digerabilă!…Va trebui să-ncerc și varianta asta! Mulțumesc!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Salată de boeuf | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] Ingrediente 1/2 sau 1 piept de pui 4-6 morcovi 2 pătrunjei O ţelină … Continue reading → rusbianca.wordpress.com…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey