Grădina uitată

Jan 1, 2013 by

gradina uitata

Grădina uitată este un roman ajuns bestseller internaţional în peste 35 de ţări, scris de Kate Morton în 2008. O poveste misterioasă ce leagă generaţii şi secole între ele, despre o fetiţă uitată pe un vapor cu destinaţia spre Australia. Un conac bântuit din Anglia care aparţine unei familii aristocrate şi necesitatea de a descoperi secretele trecutului sunt doar câteva ingrediente care construiesc cu migală o poveste interesantă despre viaţă şi reuşita trecerii peste necazuri.

Cartea este structurată pe mai multe fire temporale, la început de secol XX în Anglia, în 1975 în Australia şi Anglia şi în 2005 în cele două ţări. Nepoata Cassandra pleacă în căutarea adevărului despre bunica ei Nell, într-o Anglie angoasată de primul război mondial şi într-o ţară umedă dar caldă în acelaşi timp, care-i oferă un confort emoţional neaşteptat.

O grădină uitată, atmosfera trecutului, aristocraţie şi reguli stricte, suburbiile infecte ale Londrei din 1900, mistere, scrisori care dau explicaţii incomplete, sentimente care leagă 4 generaţii de femei care s-au chinuit să supravieţuiască, ţes scenarii fantastice în mintea cititorului, care nu va putea să lase cartea deoparte.

M-a încântat în mod special atitudinea demnă a personajelor principale faţă de răutatea umană şi lupta neîncetată de a răzbi pentru cei dragi. Deşi trecutul rămâne de multe ori doar o amintire, pentru mulţi dintre noi este cheia care ne ajută să facem faţă prezentului.
Puteţi găsi un fragment din carte aici.
Lectură plăcută!

Related Posts

5 Comments

 1. Multumesc pentru recomandare.:)

 2. La mulţi ani, Bianca!
  La ce editură a apărut cartea?
  Oricum, muţumesc pentru recomandare.

  • Salut! La multi ani! A aparut la Humanitas, dar da click pe link-ul pus in recenzie sa afli mai multe, o gasesti online la vreo 39 de Ron.

 3. Multumesc frumos! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Gradina uitată | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] ele, despre o fetiţă uitată pe un vapor cu destinaţia spre Australia. … Continue reading → rusbianca.wordpress.com…
 2. Prin blogosfera literara (31 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013) | Recenzii filme si carti - [...] ne recomanda lectura romanului ‘Gradina uitata’ al lui Kate Morton: ‘M-a încântat în mod special atitudinea demnă a personajelor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey