Anna Karenina

Jan 30, 2013 by

keira in redCount Vronsky: I love you!
Anna Karenina: Why?
Count Vronsky: You can’t ask Why about love!

Un film facut din emotii, simboluri si imagini-tablou fara pereche. Se naste un alt gen de film, care va incanta atat iubitorii de teatru, cat si pe cei de film, de poezie, pe fotografi si pictori si evident pe orice spectator care iubeste frumosul.

In termeni prozaici, Anna Karenina in regia lui Joe Wright este un film de Oscar cel putin pentru scenografie si interpretare : isi dau concursul Keira Knightley, Jude Law si Aaron Taylor-Johnson.

Frumoasa si spectaculoasa poveste de dragoste ruseasca scrisa de Lev Nikolaevich Tolstoy si pusa in scena cu maiestrie de cel care a creat The Atonement ( o alta poveste memorabila, remarcabil expusa) si Pride and Prejudice ( Mandrie si Prejudecata) suprinde printr-o ingeniozitate de a prelucra naratiunea si a crea un film-teatru.
Imaginea este o poezie pictata. Aproape tot filmul este filmat pe scena de teatru, intr-un joc nebunesc, dar perfect al actorilor, figurantilor, masinistilor si intregii echipe de filmare.

Regizorul suprinde esentialul emotiei in toate intalnirile dintre personaje. Nimic nu este in plus.
Legaturi excelente intre secvente, transformate in adevarate metafore cinematografice: aristocratia participa la bal, iar sus pe schele intram in lumea de jos de pe strada.

Trecerea de la o pasiune la alta este surprinsa cromatic prin schimbarea culorii hainelor Annei Karenina: de la sotia imbracata in negru, la caldura si luminozitatea data de albul dragostei in scenele de amor cu amantul si ajungand la rosu spre final: o iubita geloasa pana in maduva oaselor, pasionala cu fiecare respiratie si clipire a ochilor.

Jude Law este impecabil de rece atunci cand trebuie dar si de emotionant printr-o mimica excelenta . Iar Aaron este un cuceritor care se lasa cucerit. Si daca la inceput il urasti, iti intra pe sub piele si te cucereste suficient cat sa-l crezi pana la final. Keira ni se dezvaluie inca o data prin frumusetea sensibilitatii. Cata expresivitate!
Acesti actori joaca cu ochii, esentialul sufletului uman. Abia apoi adauga mainile s si restul corpului.

Urmariti balurile fastuoase, dansul halucinant, plin de mangaieri. Remarcati atitudinea teatrala a personajelor secundare in fata realitatii protagonistilor. O voce a poporului manifestat printr-un fel de cor antic. Coregrafie, muzicalitate, focuri de artificii si suferinta inevitabila.

ana kareninaIubirea nauceste, iarta si inebuneste!
Vizionati acest film si bucurati-va de spectacol!

Anna Karenina: If you have any thought for me you will give me back my peace!
Count Vronsky: There can be no peace for us, only misery, and the greatest happiness.

4 Comments

  1. Am citit cartea şi, de obicei, ecranizarea e mai slabă.
    Tu, ca regizor, ai putea să mă contrazici. Dar ai citit cartea?

    • Din pacate nu, dar acum, cu siguranta am s-o citesc. Filmul e poezie curata! Excelent spectacol! O sa-l revad in week-end

  2. Alexandra

    Şi eu am citit cartea acum câţiva ani şi chiar sunt curioasă cum e filmul. 😀 O să-l vizionez în curând.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anna Karenina | rusbianca | BunDeCitit.ro - [...] de film, de poezie, pe fotografi si pictori si evident pe orice spectator care iubeste frumosul. rusbianca.wordpress.com…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey