Nu mint când mă ucideți

Mar 30, 2013 by

Nu mint când mă ucideți

Între urgenţa sincerităţii şi cea a confesiunii o aleg pe prima. Pentru că aşa sunt şi aleg să fiu mi-am luat bătăi serioase în primul rând de la cei care nu pricep că unele vorbe nu sunt răutăcioase ci adevărate.

Nu pretind că nu am momente în care evit cu desăvârşire să destăinui pentru că unele lucruri dacă le îmbraci în linişte îşi păstrează taina împlinirii.

Florile nu se uscă pentru că nu le uzi ci pentru că le tai rădăcinile şi le stârpeşti să le admiri mai îndeaproape. Aşa şi tu, oricât te ascunzi şi îmbraci adevărul în petalele curcubeului, el tot de mine se izbeşte.

Şi eu ştiu să am grijă de flori, fie că sunt ale tale sau ale mele, cu bulbi, pământ sau băltind în apă.

Trăiesc înconjurată de animale şi plante şi număr clipele oneste ca pe nişte giuvaieruri cu care mă împodobesc ca o prinţesă. Şi mai urc o treaptă spre tron. Prin câte grădini trebuie să trec pentru a afla cine este fiecare şi a înţelege?

Se pare că nu devii regină peste noapte, dar covorul este aşternut şi multă lume mă aşteaptă. Nu vreau să dai înapoi.

S-ar putea peste ani şi ani de zile, când îmi voi urca oasele în jilţul de fildeş să nu mai recunosc pe nimeni, nici pe cei care se pleacă, nici pe cei care mă contestă, nici măcar pe rege.

Cu toate acestea nu văd de ce aş tăcea. Am fost impusă cu suliţa când am cutezat să admit adevăruri, ale mele, ale celorlalţi, dar dacă trăim cu gâturile sucite de atâtea scorneli şi nu presăram poveştile cu cât mai mult suflet, ce drept mai avem să visăm?

Cine ne poate recunoaşte când noi ne ascundem până şi în faţa oglinzi, sub alte culori, mai ţipătoare ca niciodată? Şi dinţii! Dinţii muşcă din ceilalţi, apucă şi sfârtecă vorbele pe care ei nu le pot rosti de frica respingerii.

Eu îmi îngădui să-mi văd chipul oriunde, chiar şi în suprafaţa mata a ipocriziei pentru că a fi sincer este jocul suprem al vieţii

Related Posts

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nu mint cand ma ucideti | BunDeCitit.ro - [...] chiar şi în suprafaţa mata a ipocriziei pentru că a fi sincer este jocul suprem al vieţii rusbianca.ro…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey