Spre soare

Apr 30, 2013 by

Spre soare

Sufăr de neatenţie constantă. Mâine poimâine vine o bombă sau un asteroid şi nu ne-am zis la revedere. Mi-e dor de tine.
Cu toate că nu mai cred în eterna poveste “şi au trăit până la adânci bătrâneţi”, există totuşi speranţa de un Bine care pluteşte în aer, incert ca o briză de mare, dar sărat, care te furnică, să nu uiţi că există chiar dacă tu ai fost sedus de mirajul soarelui fierbinte.

Mai multă atenţie decât îmi pot acorda eu nu-mi va oferi nimeni din păcate, indiferent de orice frică de cataclisme iminente sau neizbânzi târzii de împlinire conform firii fiecăruia.

Şi încă mi-e dor de tine, ca unui disc stricat care merge din inerţie până se rupe în bucăţi cu tot cu ac şi tot vrea să mai cânte, obişnuit să ofere frumuseţe.
Dar cred că cel mai mult mi-e dor de acea stare fantastică în care mâine nu se întâmplă absolut nimic şi azi era momentul! Azi iubeam, azi făceam, azi dansăm, azi trăiam!

Acum, toate se întâmplă mâine şi poimâine, când tu poate eşti, când noi poate murim, când fiecare poate se împlineşte.
Mi-aş umple buzunarele cu nisip şi l-aş căra cu mine peste tot în lume, în fiecare dimineaţă la muncă, în fiecare seară în vise, pana şi în cabinetul doctorului sau la biserică. Îmi aduce aminte de o vară fără griji, de filme, de o dungă de pat pe care te chinui să adormi, de mărinimie şi dăruire. Eram nişte oameni aşezaţi, care parcă se cunoşteau de-o viaţă

Cred că trebuie să scriu alt scenariu să nu mă prindă arşiţa pe nepregătite.
Sufăr de căldură, de prea multă căldură!

Related Posts

6 Comments

 1. Mariana Tilica

  Ma iertati ca va deranjez,vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre copilul meu.Singura mea speranta sunteti d-voastra.Toate detaliile despre copilul meu le gasiti pe blogul umanitar:
  http://dorintilica.blogspot.ro/ .

  Va multumesc anticipat!

  Va rog frumos sa-mi dati un raspuns daca puteti publica articolul de care v-am rugat la adresa de e-mail tilicamariana@yahoo.com

 2. Ciprian Bojan

  Nu, tu nu suferi de prea multă căldură, cred că oferi căldură, poate de o sufocare a spiritului? E normal, minților creative li se întâmplă! (Așa am auzit)

  • rusbianca

   Ma refeream la faptul ca ma aprind la interior de prea multe lucruri neoferite….da o poti privi si ca o sufocare a spiritului…nu stiu daca are legatura cu mintea creativa ori ba….poate doar cu personalitatea per ansamblu 🙂 Multumesc de vizita

   • Ciprian Bojan

    Te vizitez aproape zilnic, doar acum comentez mai rar… La fel faci și tu! 😉

    • rusbianca

     Uneori nu este nevoie de cuvinte 🙂 mai ales la poezie…era comentariile a cam apus…dar putem dialoga si prin alte mijloace…Sarbatori fericite!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Spre soare | Bun De Citit - [...] Mâine poimâine vine o bombă sau un asteroid şi nu ne-am zis la revedere. Mi-e dor de tine.…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey