Nu riști, nu câștigi

May 21, 2013 by

Nu riști, nu câștigi

Uit prea adesea de ce mă supun circumstanţelor şi nu mai admit ceea ce îmi doresc decât cu o remuşcare care stârneşte milă în loc de indignare.

Şi tu mă suporţi zi după zi, după an, secunde şi minute adunate la nesfârşit, pentru că recunoşti fiecare parte bună a acestor lucruri pe care eu nu le văd şi pe care nu le voi simţi prea curând.
Îmi recomanzi să aleg perseverenţa şi răbdarea în detrimentul altor calităţi şi nu recunoşti decât un singur lucru: voi reuşi pentru că merit.

Dar celelalte căi pe care vreau să le încerc de ce te surprind? Ies cumva din matricea clasică a omului muncitor? Tocmai tu, mai mult decât ceilalţi care doar bâjbâie ar trebui să apreciezi gândirea diferită.

Te-ai uitat vreodată la mine când dorm? Nu am visat niciodată să merg în ritmul furnicii strângătoare, nici a broaştei ţestoase deştepte. Mă agit ca iepurele, dar caut maniera de a ajunge la final chiar înainte să mă aştept.

Crezi că dacă înaintez în ritmul ăsta o să ajung unde trebuie? Să nu-mi spui că ai urmat aceeaşi cale, pentru că tu ai pornit din start cu alte cunoştinţe şi scopuri şi nu putem compara doi oameni atât de asemănători în speranţe, dar atât de diferiţi în alegeri şi realizări.

Rezist dar deja îmi este pielea tăbăcită şi nu mai am mult până la saturaţie. Tot tu o să rămâi să mă înveţi cum să depăşesc situaţia, sau de data asta mă vei lăsa, fără nici un scepticism, să mă arunc cu capul înainte, riscând puţin şi încercând să trăiesc mai bine?

Ştiu din start că-mi vei prezenta o asigurare care-mi va lua ochii, detaliata punct cu punct. Dar n-am de gând să trăiesc veşnic uitându-mă în spate să văd dacă am de ce mă agata.

Mai bine mi-ai aduce aminte cum să-mi iau avânt, indiferent de situaţie, că vânt îmi face tot restul lumii, inclusiv eu.
Şi tu ştii…

4 Comments

  1. Foarte bine spus !

  2. Îţi doresc să ai mult curaj!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nu risti, nu castigi | Bun De Citit - [...] vei lăsa să mă arunc cu capul înainte, riscând puţin şi încercând să trăiesc mai bine? rusbianca.ro…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey