Vociferez

Jun 18, 2013 by

Vociferez

Dacă nu vorbesc mai tare decât tine nu m-aud şi cu siguranţă nu mă înţelegi nici tu. Pentru că nici unul nu are încredere în celălalt preferăm să vociferăm cât ne ţin plămânii şi chingile sufletului. Mintea a ieşit de mult din ecuaţie şi stă atârnată pe un portativ nescris.

Am descoperit că dacă te ignor poţi să urli chiar mai tare, până se aşterne acea linişte monumentală în care îţi dai seama că te-ai calmat şi îţi poţi reveni în simţiri.

Un om cu plămâni puternici nu poate fi decât cântăreţ, restul este redundant. Nu poţi alege şefia în locul dialogului, oricât te-ai strădui, nu iese şi pace. Dar poţi opta pentru soluţii care nu implică spargerea cristalului.
Oare dacă ai avea un claxon l-ai folosi la fel de des, sau ai încerca să calci tot ce prinzi?

Nu am înţeles niciodată de ce unii oameni au nevoie să ridice vocea crezând că altfel vor fi ascultaţi mai bine şi odată cu asta şi apreciaţi pentru că se zbat pentru binele tuturor. Sunt fie idioţi fie idioţi. Nu văd alternativa. Bag mâna în foc că ei o consideră singura cale de obţinere a ceea ce îşi doresc şi insistă până când noi depăşim pragul de saturaţie şi ajungem în cel de nepăsare.

Vrei terapie prin urlet? Du-te în pădure, fă-ţi poluarea fonică propriului ecou.
Suferim prea mult de isterie venită din neputinţa de a comunica şi a rezolva diverse situaţii presante, extrem de importante pentru noi. De ce ne limităm la obişnuinţă?

Related Posts

5 Comments

 1. distanța dintre suflete se măsoară în decibeli, nu în cm (sau metri). De aceea îndrăgosțiții vorbesc în șoaptă, de aceea cei care se ceartă simt nevoia să țipe.

 2. Ultrasimplifici treburile de dragul cititorilor sau chia asa crezi ? Ridicarea vocii este absolut normala, pentru fiintele umane, si cum de altfel, este o atitudine normala pentru toate animalele. Numai cei spalati pe creier de ceva dogma, sau credinta aiurea, sta pe aceeasi putere vocala, ca niste roboti, indiferent de circumstante. Cum zice si vorba aceea, daca n-am plans, nu stim sa radem, respectiv, cine nu stie cat de dureros este pentru propria sa fiinta fiecare moment in care doar strigand se poate face auzit, nu stie cat de mult valoreaza tacerea, linistea, intelegerea fara cuvinte.
  Deci… eu zic sa te mai gindesti, nu merita simplificata treaba la nivelul prezentat in articolul tau. Nu suntem roboti. Mai ridicam vocea 🙂

  • rusbianca

   Vocea o ridici pentru eliberarea tensiunii, dar in acest articol ma refeream stric la oamenii isterici. Nu suntem nevoiti sa-i suportam si ei pot sa-si aleaga alta metoda de terapie decat sa urle la noi pentru lucruri de care ei sunt responsabili, nu crezi?

   • ehe, daca tu la asta te refereai in articolul de mai sus, inseamna ca mai ai de lucru pana sa te faci inteleasa 🙂
    pana una-alta, de vreme ce nu ai zis ce ai gindit, sau nu ai stiut sa articulezi in asa fel incat sa reiasa si “publicul tinta”, cei isterici dupa cum zici, oare nu a devenit si articolul tau doar un asemenea strigat ? eu zic da 🙂
    circumscriind ceva fara explicitate, sa nu te miri, daca te inteleg cititorii gresit 🙂

    • rusbianca

     Fiecare intelege ce doreste. Un prieten mi-a trimis mail imediat dupa articol spunandu-mi exact despre persoana isterica de care vorbeam. Altii au generalizat, altii ca tine au inteles altceva…prin urmare fiecare dupa cum crede, la unii ajunge direct mesajul, la altii mai putin

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vociferez | Bun De Citit - [...] vociferăm cât ne ţin plămânii şi chingile sufletului. Mintea a ieşit de mult din ecuaţie rusbianca.ro cateva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey