Spune lucrurilor pe nume

Aug 17, 2013 by

Spune lucrurilor pe nume

Oamenii presimt multe dar pentru că le este cumplit de teamă să nu greşească, arareori merg direct la ţintă. Punctul pe i este atât de mic încât uneori nu mai este necesar, se înţelege de la sine că există şi preferă să nu-l rostească.

Crezi că ne cunoaştem sau ne aparţinem? Poate de fapt vrem să ne avem unul pe altul şi ne revărsăm asupra celuilalt nu din obişnuinţă, ci din dorinţa de a fi fericiţi împreună.

Indiferenţa ascunde o teamă de respingere sau mai degrabă o resemnare soră cu scepticismul îmbrăţişat ca ultimă salvare de supravieţuire într-o lume dominată de artificii de trăire.

Material sau non material, scopul este cu siguranţă cel puţin unul dintre acestea două. Dacă te-ai pregătit doar să mergi înainte fără un program şi ţi-ai aşezat ambiţia în cui, s-ar putea să ieşi victorios în faţa aglomeraţiei de gânduri cu care te vor bombarda cei care nu câştigă.

Să fii inteligent nu înseamnă decât că pricepi totul şi de acolo până a avea talentul de a te simţi bine în pielea ta şi a face ceva pentru ceilalţi este un drum plin de gropi. Toate greşelile te vor inunda făcându-te să-ţi pară rău dacă nu treci peste ele. Se vor alimenta cu nesaţ din nesiguranţa şi comoditatea ta.

Ia-ţi avânt şi spune lucrurilor pe nume. Doare. Mai mult pe tine, ceilalţi sunt deja obişnuiţi.

Related Posts

4 Comments

 1. NG

  Desi spui ceva adevarat, ma astept sa ai o serie de comentarii negative, tocmai din partea celor ce nu au curajul de a spune lucrurilor pe nume.

 2. @NC de ce comentariile negative nu pot veni decât din partea celor care nu au curajul de a spune lucrurilor pe nume?

  @ rusbianca: când ceva mă lasă indiferent, nu e din cauză că mi-ar fi teamă de vreo respingere, ci pentru că sunt alte lucruri care mă interesează. De exemplu alte bloguri mă lasă indiferent, pentru că ceea ce postezi pe blogul tău mă interesesează. 🙂

  • rusbianca

   Salut Cristi!
   Indiferenta o privesc ca pe o nepasare bolnava fata de oameni si faptele lor. Nu ai cum sa fii absolut indiferent fata de majoritatea fiintelor sau lucrurilor din viata ta sau a altuia. O parere ai, buna sau rea. Ca refuzi sa te implici este deja o decizie. Eu sincer sa vrea sa le spun absolut tuturor ceea ce cred si simt si sa imbratiseze si sa fie in asentimentul meu, dar nu se va intampla acest lucru. Si atunci pledez cu indiferenta pentru ca este o totala pierdere de vreme sa predic in pustiu. Cum bine spui si tu, fiecare este mai interesat mai mult de altceva.
   Daca n-am impartasi cine suntem si ce facem cu ceilalti, macar cu cei importanti…ce rost mai are totul?
   Totul este supus discutiei 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Spune lucrurilor pe nume | Rus Bianca | Bun De Citit - […] să nu greşească, arareori merg direct la ţintă. Ia-ţi avânt şi spune lucrurilor pe nume. rusbianca.ro cateva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey