Gomboți cu prune

Aug 23, 2013 by

Gomboți cu prune

Gomboți cu prune este o reţetă veche românească cunoscută şi cu numele de Găluşte cu prune. Un desert gustos potrivit în orice perioadă a anului, dar în special toamna când se coc fructele în Ardeal. Vă prezint reţeta mamei mele.

Ingrediente

1 kg de cartofi albi
500 grame prune
2 ouă
4 linguri de făină
2 linguri de ulei
2 linguri de zahăr
Sare
Pesmet
Scorţişoară

Se face un aluat din cartofii fierţi şi pisaţi, ouă, sare, zahăr, făină şi ulei. Pesmetul se prăjeşte puţin cu ulei şi când se ia de pe foc, se adaugă 5-6 linguri de zahăr.
Într-un bol se scot sâmburii din prune, se adaugă puţin zahăr şi scorţişoară.
Se ia câte o lingură plină de aluat, se pune câte o jumătate de prună în el şi se face o formă rotundă de minge. Într-o oală cu apă şi sare se pun gomboții cu prune la fiert şi se aşteaptă aproximativ 3-4 minute până ies la suprafaţă. Se dau prin pesmet şi se aşează pe un platou.
Având în vedere că aceste găluşte cu prune sunt foarte consistente, recomand să se consume nu mai mult de 2-3 bucăți la o masă.
Puteţi încerca să adăugaţi şi puţină nucă pisată în pesmet.
Poftă bună!

Related Posts

2 Comments

  1. Ciprian Bojan

    Mmmm, par delicioși! Crezi că în loc de scorțișoară ar merge vanilie? Uau, combinate scorțișoara cu vanilia ce mmmm arrroooomăăăă!
    P.S. Să nu mă confunzi cumva cu vreun cofetar vestit, sunt însă un gurmand… 🙂 😆

    • rusbianca

      Reteta originala este cu scortisoara, asa e si la unguri : Szilvásgombóc (gomboti cu prune). Acum fiecare face dupa preferinte…dar nu recomand vanilia cu prunele…nu se prea potrivesc la gust. Incearca sa faci si vezi ce-ti iese si ne spui 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey