Supă de fasole cu afumătură

Oct 13, 2013 by

Supă de fasole cu afumătură

Supa sau ciorba de fasole uscată cu afumătură este consumată mai mult în sezonul rece, cel puţin în Ardeal şi probabil cea mai bună variantă este cea servită în pită. Vă prezint supa de fasole uscată cu costiţă afumată.

Ingrediente

O cană şi jumătate de fasole uscată
O ceapă uscată
3 morcovi
1 pătrunjel
O ţelină
1 ardei gras
Costiţă afumată (cât consideraţi)
1 lingură făină
O cană apă
2 linguri pastă de roşii/bulion
Sare, piper

Se pune în apa rece fasolea uscată şi se lasă peste noapte să se umfle, iar dimineaţa se pune la fiert în aceeaşi apă la care se adaugă puţină sare.
Într-o oală se pune apă la fiert cu costiţă afumată şi se adaugă legumele tăiate cubuleţe sau rondele, după preferinţă. Se lasă pe foc aproximativ 60 de minute, probaţi carnea şi legumele din când în când.
Între timp, amestecaţi într-o cană o lingură de faină cu pastă de roşii şi apă pentru ingroșala. (Eu nu sunt amatoare de rântaş, uleiuri şi ingrediente prăjite).
Se pune în oala de supă fasolea şi i se mai dă un clocot cu ingroșala. Potriviţi la gust cu sare şi piper şi presărați câteva frunze tocate de ţelină sau pătrunjel.
Se serveşte caldă cu o salată de ceapă uscată.

Poftă bună!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Supă de fasole cu afumătură | Rus Bianca | Bun De Citit - […] rece, cel puţin în Ardeal şi probabil cea mai bună variantă este cea servită în pită rusbianca.ro…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey