Într-o luptă de putere

Nov 23, 2013 by

Într-o luptă de putere

N-am ştiut de ce trebuia să-mi potrivesc cuvintele de fiecare dată când vorbeam cu tine şi cu atât mai puţin de ce o făceam din instinct, ca într-un soi de luptă de putere pentru viitorul celuilalt. Oare chiar am crezut că voi putea decide pentru tine?

Te-am luat aşa cum eşti, mai puţin acea meteahnă spurcată în care tu pui mai presus de orice binele celuilalt. Aş fi vrut să decid eu pentru mine, doar eu.

Forţată să înghit, am tăcut. Nu pot să-l obligi pe om să simtă.

Deşi realitatea îmi demonstrează că aveai dreptate, chiar şi acum susţin că a fost o greşeală pe care nu am cum să mi-o asum, nu-mi aparţine.
Rumeg din ea în fiecare zi, până la capăt, la finalul speranţei şi al condiţionalului.

Un om potrivit, ăsta eşti tu, care a ales să se dezpotrivească şi eu nu am cum să fiu împotrivă, dar totuşi sunt!

Poate trebuie să învăţ ceva, nu ştiu ce, dar ceva care în mod sigur ar fi absolut indispensabil să mă ajute în viitor, acela fără tine şi unde nu ştiu ce se poate întâmpla, pentru că nu-l mai visez, nu-l mai adulmec, nu-l mai simt şi nu ştiu nici dacă-l mai vreau.

Am împuţit lumea cu incertitudine şi nimeni nu mă ia de mâna să mă dezbrace de trecut şi să mă ţină lângă el. Poate las la iveală o imagine a unui om răzvrătit, care mereu a ştiut ce vrea şi va reuşi indiferent de circumstanţe.

Cine ştie, s-ar putea să-mi nepotrivesc cuvintele şi tu să fii tot acolo, iar asta înseamnă că eşti mai aproape ca niciodată

1 Comment

 1. Cristi

  De ce consideri că binele celuilalt e o meteahnă spurcată. În ziua de azi, cred, poți număra pe degete prietenii/oamenii care vor binele celuilalt. Pentru că așa e viața, o permanentă concurență pentru a fi și a avea, a stăpânii și a conduce.

  O incertitudine mai mare decât viața nu cred să existe. Astăzi ești, maine ai devenit poate (dar nu e sigur) o (nici măcar) amintire pentru ceilalți.

  Și nu am înțeles niciodată de ce trebuie să faci totul singură, să trăiești singură. Ai în jurul tău oameni frumoși, oameni care te prețuiesc pentru ceea ce ești pentru ei. Care încearcă să te apropie de ei. Dacă o lumânare arde undeva, nu înseamnă că arde să te țină izolată de lume ci arde ca să te apere și să te susțină pentru a merge spre înainte.

  Ești o răzvrătită… Și ești pentru că dorești ceva mai mult, aștepți ceva mai deosebit de la viață. Fiecare suntem în felul nostru. Nu cred că e ceva rău în a fi așa. Doar dacă împingi limitele spre extreme.

  Și simte fără să-l obligi, pentru că nu e piatră. Dacă nu a spus cuvintele, nu înseamnă că nu … hmmm. Nu a mai pus întrebări pentru că poate a găsit răspunsuri, iar dacă ar fi vorbit de ele l-ar fi considerat lumea nebun. Sau este?.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Într-o luptă de putere | Rus Bianca | Bun De Citit - […] cu tine, cu atât mai puţin de ce o făceam din instinct, ca într-un soi de luptă de putere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey