Avem un ROST

Dec 1, 2013 by

Avem un ROST

Rostul e sens, e tâlc, e menire.
Rostul înseamnă rânduiala şi un mod anume de a fi. Identitatea începe cu a-ţi şti rostul pe lume, iar când nu-l mai ai se cheamă că te-ai rătăcit”

Fotograful Răzvan A. Voiculescu vă invită într-o călătorie in România autentică prin albumul său de fotografie în care a reuşit să captureze esenţe, gusturi şi stări româneşti. Timp de 2 ani a colindat prin ţara noastră în căutarea păstrătorilor de Rost, acei români extraordinari de la țară pe care noi cei de la oraş nu-i cunoaştem şi pe care trebuie să-i păstrăm în suflet pentru că reprezintă sufletul poporului. Aceşti mândri oameni reuşesc de zeci de ani de zile să ţină tradiţiile, obiceiurile şi meşteşugurile românilor încercând să-şi păstreze rostul pentru care s-au născut.

Albumul de fotografie vine însoţit de o hartă a acestor păstrători de Rost. Puteţi să-i vizitaţi. Ei sunt cei care ne reprezintă şi pe care-i ţinem ascunşi din neştiinţă şi preocupări zilnice care de multe ori ne îndepărtează de rostul nostru în viaţă. Şi fără rost, suntem rătăciţi.

Regizorul Şerban Georgescu a realizat cu măiestrie un scurt metraj în care ne înfăţişează portrete autentice ale românilor din toate colţurile ţării. O imagine poetică, un discurs emoţionant în care omul este cel mai important personaj al ţinutului mioritic.

Lansarea albumului a fost una specială în cadrul evenimentului organizat la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde 650 de oameni s-au bucurat să asculte poveştile oamenilor care îşi ştiu rostul în viaţă şi-l păstrează, încercând să insufle speranţă şi curaj celor care vin după ei. Omul are capacitatea extraordinară de a fi bun, frumos şi extrem de util celorlalţi.

Seara s-a încheiat cu un recital special al lui Tudor Gheorghe, poate cel mai potrivit artist pentru acest eveniment. Urmăriţi paginile acestor români care ne reprezintă cu bucurie şi gândiţi-vă dacă sunteţi pe calea cea bună spre împlinirea rostului vostru. Susţineţi proiectele româneşti!

S-a mai scris despre eveniment pe Blogul de Fotografie.

Foto: Răzvan A. Voiculescu

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Avem un ROST | Rus Bianca | Bun De Citit - […] mod anume de a fi. Identitatea începe cu a-ţi şti rostul iar când nu-l mai ai te-ai rătăcit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey