Salvat de celălalt

Jan 31, 2014 by

Salvat de celălalt

Aşteptăm să fim salvaţi de parcă ne luptăm cu morile de vânt într-un război interminabil. Nu mai putem funcţiona decât în doi? De ce? Individul a terminat ce avea de spus?

Înţeleg atragerea spre unde-s doi puterea creşte şi duşmanul nu sporeşte, dar suntem în timp de pace. Micile răfuieli pe care le avem nu sunt insurmontabile.

Poate am învăţat să ne bazăm prea mult pe cel de lângă noi, iar el a învăţat să ne ajute la fel de mult şi i-a devenit un fel de inerţie fără de care nu mai poate trăi.
Suntem compleţi, ceilalţi doar ne pun în valoare pentru că noi nu ştim cum.

Avem o tendinţă inexplicabilă în a ne debarasa din când în când de probleme şi în a i le pune în cârca celui care le poate duce. Un ajutor reciproc, tacit până la urmă.
Vreau să cred că despre asta este vorba şi că acest lucru ar trebui să merite diversele sacrificii temporare sau permanente.

Şi eu aştept să fiu salvată, dar tot de către mine. Să-mi dau elan şi într-o bună zi să funcţionez la capacitate maximă.
Atunci vreau să te cunosc, nu mai devreme şi nici mai târziu. Şi când o fi mai rău, să ne asumăm funcţiile de părtaşi ai aceleaşi cauze: o viaţă bună.

De ce ai vrea vreodată să-l investeşti pe simplul tău partener cu atâta putere şi în acelaşi timp responsabilitatea de a-ţi purta de grijă?
Acordă-i mai degrabă încrederea că poate fi ceea ce îşi doreşte alături de tine şi nu datorită ţie şi fiecare se poate descurca pe cont propriu. Alegeţi!

3 Comments

  1. dacă fiecare e pe cont propriu, termenul de ‘împreună’ îşi pierde valabilitatea. asta nu înseamnă că un partener trebuie să îţi poarte de grijă, să se sacrifice pentru tine sau altele de genul, dar un cuplu este format din doi oameni care fac lucruri împreună, comunică, se susţin, se ajută.

    • rusbianca

      Credeam ca din articol se intelege ca nu sunt impotriva faptului de a fi impreuna, ci mai degraba in a astepta sa fii salvat de celalalt pt ca unul dintre ei nu este in stare sa supravietuiasa fara ajutorul/suportul celuilalt…pe cont propriu in sensul ca fiecare trebuie sa munceasca pt el si da, un cuplu perfect functional este asa cum il descrii tu, dar oamenii pot exista si singuri si o fac foarte bine, unii. Ar trebui sa isi acorde mai multa incredere si sa razbeasca fara gandul ca cineva trebuie sa-i insoteasca sa-si mentina avantul etc ( imediat mai scriu un articol). Multumesc de vizita Ruxandra 🙂

  2. Cristi

    ”Poate am învăţat să ne bazăm prea mult pe cel de lângă noi, iar el a învăţat să ne ajute la fel de mult şi i-a devenit un fel de inerţie fără de care nu mai poate trăi.” — se poate și fără… să știi, dar omului care cere ajutor, omenesc este a îi întinde mâna… . căci dacă ar fi fost deja salvat, de ce să mai ceară ajutor?. Sau e un prefăcut și o face de dragul artei?. Am schițat un articol… urmează să-l scriu…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salvat de celălalt | Rus Bianca | Bun De Citit - […] război interminabil.Nu mai putem funcţiona decât în doi?Individul a terminat ce avea de spus? rusbianca.ro cateva secunde…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey