Fericirea nu e uşoară

Sep 20, 2014 by

Fericirea nu e uşoară

Fericirea nu e uşoară, trage ca o ghiulea dacă nu ştii cum s-o primeşti.

În plus nu avem idee cum să ne comportăm normal cu noi, cu ceilalţi şi ne bucură enorm să fim declaraţi un pic mai nebuni decât majoritatea, mai altfel, orice, doar normali nu.

Preferăm o anormalitate, care atunci când ne aterizează în braţe forţat, nu ştim ce să facem cu ea. Ne îmbrăcăm cu ea şi vegetăm pe străzi, fericiţi, temporar.

Tot visez de câteva zile că îmi cumpăr pantofi. Cred că mă simt desculţă, nepregătită să ies în lume şi am nevoie de puţin curaj.

Poate că azi este prima zi când trebuie să am curaj, pentru tot restul vieţii şi aştept. Ce vine, vine oricum.

Caut să-mi văd de treabă. Mi-am terminat întrebările şi tac. Îi ascult pe ceilalţi cum mormăie că sunt fericiţi pentru că nu cunosc. Şi sunt.

Mi-am dorit când eram mică să fac armata, doar pentru uniformă! Nu ştiu cum s-a ajuns la o ghiulea atârnată de picior. Credeam că am depăşit epoca sclaviei.

Întemniţată de timp şi de gânduri, dar totuşi atât de liberă şi independentă. Un paradox pe care încerc să-l diger, în necăutarea fericirii. Nu mai o caut de mult, ci doar merg înainte şi fac. Împlinirea vine când nu te aştepţi. Parcă aşa se spune, nu?

Fericirea nu e uşoară, dar zboară al naibii de repede. Poate inventez un fierăstrău special să-i tai aripile şi s-o priponesc la mine în ogradă, pentru cel puţin 50 de ani. Să primesc vizite din partea rudelor şi prietenilor. Să vină s-o vadă ca pe un exponat miraculos. Să-i las să pună mâna pe ea şi să-şi ia acasă fiecare câte o pană din ea.

O vreau goală, uitându-se chinuită la mine ca o pasăre sălbatică. O voi privi în ochi şi-i voi spune: Eşti slabă! Oamenii te-au învins. Acum eşti liberă să alergi din casă în casă. Nu vei mai putea părăsi Pământul.

 

 

Related Posts

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fericirea nu e uşoară | Rus Bianca | Bun De Citit - […] o anormalitate care atunci când ne aterizează în braţe nu ştim ce să facem cu ea rusbianca.ro…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ab ad blocker top 10 ecommerce platforms for small business top 10 ecommerce providers top 10 ecommerce sites top 10 ecommerce software top 10 ecommerce solutions top 10 ecommerce websites top 10 it outsourcing companies top 10 outsourcing companies in india top 10 software company websites
Nick Easton Womens Jersey