Nimic diferit, interesant, mirobolant, simandicos sau nemaipomenit. Nu vreau aşa ceva. Cine mă mai poate da pe spate? Şi cu ce ne ajută mai departe? Nu. Simplu, curat, simetric caracterului meu, asta caut.

Acel altceva îl aducem noi, odată ce ne-am înţeles şi ne-am potrivit sufletele. Putem să facem absolut orice. Azi sunt artist, mâine sunt un clovn sau un vânzător ambulant.
Şi atunci nu-mi rămâne decât să-i testez, pe toţi. Sunt câţiva care trec primele examinări, alţii care abandonează imediat după prima probă.

Şi… mai exişti tu, care ai creat toate testele după care se iau oamenii, inclusiv eu şi faci pe modestul care se lasă interogat, spre satisfacţia mea. Amândoi ştim că e doar un joc şi nu facem decât să ne incităm imaginaţia. Ne-am cunoscut de la prima privire, iar restul a fost un concurs de împrejurări.

Am inventat Altceva să nu ne plictisim, să ne diferenţiem zilele unele de altele, să învăţăm a număra invers timpul.
Iar acum, când tu eşti tu şi eu sunt eu, Altceva este doar un punct de referinţă care nu are nici o şansă să se aplice altcuiva. Prin urmare căutarea ar fi zadarnică.

Nu fac o concesie când spun că mă mulţumesc cu atât. Accept un adevăr, aproape palpabil!
Aştept doar ziua când tu vei exista din nou, acelaşi tu în alt el poate, pentru a putea inventa din nou Altceva-ul nostru.