Nu exista bunatate gratuita, nu cred in asa ceva…altruism…cuvantul care ridica cel mai mult scepticism in ziua de azi.

Pana si daca te lasi intepat de o albina crezand ca-i faci un bine, albina pana la urma moare….

Familia iti da lucruri si te ajuta pentru ca e legata genetic de tine, prietenii pentru ca intr-un fel sau altul si ei o sa fie ajutati de tine, si e un troc; iubitii, sotii, si sotiile din motivele binecunoscute de convietuire si necunoscutii, daca nu-si fac pomana nu prea au de ce sa te ajute….

Maicutele….pai ele o fac pentru ca sunt religioase, si cred ca se vor mantui….cine e bun doar pentru ca e bun si ajuta pe altii doar ca asa crede el si se simte mai bine….a, pai daca se simte mai bine, nu o face si pentru el?

Tu pe cine ai ajuta, cat timp si cu ce, dezinteresat…ai gasit pe cineva? Mai gandeste-te…

Da, exista oameni buni, nu neg asta. Dar pana in ce extensie sunt buni, prosti de buni? Cunosc cativa altruisti care ma suprind de fiecare data…bunatatea gratuita e un fenomen paranormal pentru mine: pentru ca unii chiar sunt buni , nu-i deregleaza nimic de-a lungul vietii si ii fac si pe altii sa se simta stupizi ca nu sunt ca ei…

Probabil sunt eu plina de egoism si nu inteleg bunatatea ca fenomen interior al omului…si eu ma simt bine cand fac cadouri familiei , dar o fac din obisnuinta si pentru ca stiu ca merita….

A merita…cum ne castigam noi dreptul asta in viata…tu ce meriti ?

Viata e putin cam tarfa ce-i drept si nimeni nu o pune la treaba…