O reţetă clasică de ardei copţi, potriviţi pentru fripturi, salate mai consistente şi care nu trebuie să lipsească vara de pe masa noastră, la fel ca salata de vinete.
Ingrediente
5 ardei graşi
Ulei floarea soarelui
Oţet sau lămâie
Sare
Zahăr
Apă
Se spală ardeii, se băgă la cuptor cam 30 de minute şi când se scot se bagă în apă rece.
În acest mod se pot curăţa foarte uşor.
Se ia pieliţa arsă şi se pun într-un castron.
Se adaugă un vârf de cuţit de sare, o linguriţă zahăr, o lingură ulei, una oţet şi dacă doriţi şi puţină apă.
Cantităţile sunt în funcţie de câţi ardei folosiţi.
Se lasă se să răcească şi se servesc la vreo oră după preparare.
Ulterior se mai pot adăuga din celelalte ingrediente, în funcţie de gustul fiecăruia.
Poftă bună!