Ce ne atrage la ceilalti oameni? V-ati intrebat vreodata de ce ii iubim pe unii si pe altii nu-i suportam? Nu cred ca avem noi un al saselea simt pentru asa ceva, dar e posibil sa fie vorba de afinitate…

In general ne plac oamenii care seamana cu noi, avem lucruri in comun si privesc lumea ca noi,  pentru ca in prima faza ne este foarte usor sa comunicam cu ei. Apoi ne plac cei care ne surprind , in general cu lucruri pe care noi intotdeauna am vrut sa le facem si nu am indraznit din diverse motive. Spontaneitatea are o pondere mare de atractie pentru majoritatea.

Si , in ultima instanta ne plac cei care sunt diferiti de noi, dar carora le aprobam felul de a gandi si actiunile. Cum reusim sa ne conectam cu unii si cu altii nu?

Cred ca totul depinde de disponibilitatea noastra de a cunoaste si a invata lucruri noi si a incerca sa comunicam cu oameni cat mai diferiti. Unora le iertam multe pentru ca in esenta,  stim ca sunt doar scapari si sunt buni la baza…atunci de ce-i pedepsim pe altii pentru aceleasi greseli, fara sa ne obosim sa-i cunoastem?

Nu ne obliga nimeni sa fim deschisi, dar este spre binele nostru sa ne deschidem mintea si sufletul,  pentru ca de multe ori o sa ramanem surprinsi de ce putem intalni. Multi dintre noi nu facem o buna impresie  prima data, pentru ca nu ne simtim in largul nostru, avem o zi mai proasta sau din diverse alte motive. Pe parcurs ne dam seama cum sunt oamenii, renuntand cate putin la prejudecati si la ce am citit si experimentat.

Capacitatea noastra de asimilare a lucrurilor pe care le vedem zilnic este enorma; la fel se intampla si cu puterea de a descifra sufletele celorlalti , daca avem rabdare.

Daca ramanem cu incapatanarea si orgoliul ca noi stim tot, si am trecut prin foarte multe ca sa ne mai deschidem fata de altii, renuntam practic la a mai conecta cu ceilalti

Atractia de multe ori se bazeaza pe lucruri care nu sunt adevarate si vrem noi sa le vedem in altii. Trecem de etapa asta ulterior , descoperind incet cu cine avem de-a face….si continuam procesul de-a lungul intregii vieti…

Esti sincer cand te intalnesti prima oara cu cineva? Iti ajung oamenii pe care-i ai in viata ta acum?