Rostul e sens, e tâlc, e menire.
Rostul înseamnă rânduiala şi un mod anume de a fi. Identitatea începe cu a-ţi şti rostul pe lume, iar când nu-l mai ai se cheamă că te-ai rătăcit”

Fotograful Răzvan A. Voiculescu vă invită într-o călătorie in România autentică prin albumul său de fotografie în care a reuşit să captureze esenţe, gusturi şi stări româneşti. Timp de 2 ani a colindat prin ţara noastră în căutarea păstrătorilor de Rost, acei români extraordinari de la țară pe care noi cei de la oraş nu-i cunoaştem şi pe care trebuie să-i păstrăm în suflet pentru că reprezintă sufletul poporului. Aceşti mândri oameni reuşesc de zeci de ani de zile să ţină tradiţiile, obiceiurile şi meşteşugurile românilor încercând să-şi păstreze rostul pentru care s-au născut.

Albumul de fotografie vine însoţit de o hartă a acestor păstrători de Rost. Puteţi să-i vizitaţi. Ei sunt cei care ne reprezintă şi pe care-i ţinem ascunşi din neştiinţă şi preocupări zilnice care de multe ori ne îndepărtează de rostul nostru în viaţă. Şi fără rost, suntem rătăciţi.

Regizorul Şerban Georgescu a realizat cu măiestrie un scurt metraj în care ne înfăţişează portrete autentice ale românilor din toate colţurile ţării. O imagine poetică, un discurs emoţionant în care omul este cel mai important personaj al ţinutului mioritic.

Lansarea albumului a fost una specială în cadrul evenimentului organizat la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde 650 de oameni s-au bucurat să asculte poveştile oamenilor care îşi ştiu rostul în viaţă şi-l păstrează, încercând să insufle speranţă şi curaj celor care vin după ei. Omul are capacitatea extraordinară de a fi bun, frumos şi extrem de util celorlalţi.

Seara s-a încheiat cu un recital special al lui Tudor Gheorghe, poate cel mai potrivit artist pentru acest eveniment. Urmăriţi paginile acestor români care ne reprezintă cu bucurie şi gândiţi-vă dacă sunteţi pe calea cea bună spre împlinirea rostului vostru. Susţineţi proiectele româneşti!

S-a mai scris despre eveniment pe Blogul de Fotografie.

Foto: Răzvan A. Voiculescu