Checul este cea mai simplă prăjitură pe care mi-o făcea mama când eram mică. Puţine ingrediente, timp rapid de coacere.

Ingrediente

4 ouă
4 linguri ulei
6 linguri făină albă
4 linguri de zahăr
Coajă de lămâie şi portocală rasă
Esenţă de vanilie
Miez de nucă
Un praf de copt
Puţină sare

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr şi separat se bat albuşurile cu puţină sare. Se încorporează cele două amestecuri şi se adaugă uleiul, coaja de lămâie, esenţa şi praful de copt. La final se pune şi făina amestecând uşor.
Tigaia se tapetează cu ulei şi făină şi se aşează aluatul. Nucile tăiate mărunte se pot adăuga acum la final, pentru că oricum merg la fundul tăvii, dar se pot pune şi în aluat, după făină.
Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute. O altă variantă este cea cu vișine sau alte fructe, la fel de gustoasă.

Poftă bună!