Pentru cei care nu s-au dumirit din povestea Motanul Încălţat cum a primit pisoiul cizmele roşii atât de en vogue, acum pot să afle din filmul Puss in Boots, în regia lui Chris Miller.
Este o animaţie moderat reuşită şi probabil succesul i se datorează producţiei Shrek şi actorilor care însuflețesc animăluţele drăgălaşe: Antonio Banderas şi Salma Hayek.
Puss in Boots porneşte într-o aventură de zile mare în care va întâlni personaje interesante precum Kitty Softpaws şi Humpty Dumpty (Zack Galifianakis, pe care l-aţi putut urmări în Marea Mahmureala- The Hangover).
Acţiunea precede aventurile din Shrek şi dezvăluie un pisoiaş extrem de aventuros, curajos, un prieten extraordinar şi un nelegiuit pentru oameni, datorită unor fapte din trecut.
Are un iz uşor de western iar lumea animală se îmbină cu cea umană la fiecare nivel.
Povestea pentru film a fost scrisă de Tom Wheeler după o naraţiune scrisă de Charles Perrault (creatorul personajului Mother Goose şi autorul al Cenuşăresei), William Davies, Brian Lynch, David H. Steinberg (a scris şi American Pie 2) şi Jon Zack (a participat la scrierea unui material adiţional pentru Shrek 3).
Şi dacă are atâţia scenarişti este clară intenţia de a merge nu doar pe nişte personaje interesante dar şi pe o poveste curioasă pentru spectatori.
Facem cunoştinţă cu prietenul cel mai bun al lui Puss in Boots, Humpty Dumpty, un ou minunat şi răzbunător la început, care seamănă după îmbrăcăminte cu celebrul Faberge. Puss in Boots este adoptat de către o femeie minunată şi după un incident provocat de Humpty Dumpty, devine un proscris, fugind mereu din calea tuturor.
Destinul ia întorsături ciudate şi mergem împreună cu personajele să-l cunoaştem pe Jack şi vrejul lui de fasole. Aventura continuă la nivel înalt, dincolo de nori în tărâmul Gâştii ce făcea ouă de aur, pentru că ce îşi poate dori un Ou normal decât ouă de aur. 🙂
Chiar dacă nu îl joacă pe Zorro, Antonio Banderas luptă destul de mult şi aici şi este un spadasin nemaipomenit.
Producătorii (Joe M. Aguilar şi Latifa Ouaou), alături de Henry Jackman (muzică originală) şi întreaga echipă merită nominalizarea la Oscar precum şi celelalte 22 de nominalizări la alte premii.
Şi pentru că succesul adus de acest film necesită o continuare, în 2012 Tom Wheeler scrie povestea pentru scurtmetrajul Puss in Boots: The Three Diablos, pe care-l puteţi vedea online.
http://youtu.be/emhSjFTRuLo
http://youtu.be/S0oKjTeewTU