Marry Poppins din 1964 este probabil cel mai adorat film cu o dădacă, realizat vreodată, pentru că regizorul Robert Stevenson alături de întreaga echipă reușește să pună pe ecran povestea incredibilă a unei femei formidabile, atât de iubită de către copii.
Rolul care i-a adus singurul premiu Oscar ne-o prezintă pe actrița Julie Andrews, care ne încântă cu talentul ei și ne aduce aminte de profesoara draguță de la noi, Margareta Pâslaru, din filmul Veronica.
Marry Poppins ajunge în casa unui bancher, fiind chemată de cei doi copii, băiatul și fetița, care din cauza năzbâtiilor provocate de-a lungul timpului, nu reușesc să țină cu ei nici o dădaca.
Marry este un fel de zână bună, aterizând cu umbrela din înaltul văzduhului și încântând pe toată lumea cu dans , cântec și voie bună.
Este un film care reușește să combine animația cu jocul personajelor reale și face fericiți pe toți copiii din lume.
Ulterior vor exista și alte tentative de renaștere a celebrei Marry Poppins, precum Nanny McPhee cu Emma Thompson.
Alături de frumoasa Julie Andrews îi putem urmări pe Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns și Ed Wynn.
Filmul este unul de proporții, reușind din cele 13 nominalizări să ducă acasă 5 premii Oscar, o performanță pentru Walt Disney, care va dura 20 de ani.
Și pentru că fiecare medicament al copilăriei trebuie luat cu o lingură de zahăr, nu uitați în același timp să spuneți: Supercalifragilisticexpialidocious!