Intouchables este un film pe cât de simplu pe atât de emoţionant, potrivit pentru oamenii care nu mai cred în minunea prieteniei.
O producţie care reuşeşte să impresioneze nu doar prin jocul actoricesc, dar şi prin drama personajelor care de multe ori este luată în râs pentru a putea fi mai digerabilă.
Olivier Nakache şi Eric Toledano ne aduc pe ecrane un scenariu scris după fapte reale, despre un bărbat la vârstă a doua, Philippe (Francois Cluzet), care în urma unui accident cu parapanta rămâne paralizat de la gât în jos.
În viaţa acestuia intră Driss (Omar Sy), un tânăr certat cu legea care reuşeşte să supravieţuiască în mediul sărac de la periferia Parisului şi care ajunge asistentul lui Philippe.
Un dialog realist, care te face să simpatizezi cu fiecare personaj în parte, actori extraordinari care îşi dau concursul, poveşti emoţionante de viaţă condimentate cu mult umor de calitate şi senzaţia că viaţa, oricât de grea ar fi, este frumoasă dacă ştii cum s-o vezi, fac ca acest film să te lase cu gura căscată şi cu o senzaţie de împlinire şi bucurie pe chip când ieşi din sala de cinematograf.
Invincibilitatea vine din prietenia frumoasă care se stabileşte între Philippe, un om care este înconjurat de oameni care îl ajută zi de zi, dar lipsit de afecţiunea pe care merită s-o primească. Singura lui consolare după moartea soţiei este o relaţie epistolară cu o tânără pe care nu a văzut-o niciodată.
Driss este cel care reuşeşte cu bună lui dispoziţie şi optimismul care răzbate printre orice greutate, să întoarcă situaţia spre partea ei mai frumoasă, chiar dacă te gândeşti că aşa ceva nu poate exista la un om paralizat şi că limitele sunt bine definite.
Intouchables a fost nominalizat la 10 premii Cesar (Oscar-ul francez), reuşeşte să ia un premiu pentru cel mai bun actor (Omar Sy) şi încă două premii la Tokyo International Film Festival (pentru actorii principali şi cel mai bun film). Este şi al treilea cel mai văzut film din toată istoria cinematografiei franceze.
Dincolo de ecran este povestea reală a celor doi oameni şi a prieteniei care învinge orice.
http://youtu.be/hsPHXVnt27g