Ingrediente:

2 cartofi roşii
2 cepe mici roşii
1/3 dintr-un castravete mare verde
1-2 roşii
2 morcovi
2 pătrunjei
O conopica mică
2 căţei de usturoi
Ulei de măsline
Sare, piper, boia
Apă

Se curăţă legumele, se spală şi se taie rondele sau cubuleţe. Într-o tavă care este unsă cu ulei de măsline, se aşează legumele. Se încinge cuptorul în prealabil. Se toarnă un pahar de apă pentru a nu se arde şi se băgă la cuptor aproximativ 45 de minute. Din când în când se mai verifică şi se mai adăugă apă.
Se pot adăuga şi alte legume : ţelină, usturoi, brocoli, mazăre, porumb, fasole verde etc.
Se pot servi pe post de garnitură alături de platouri cu carne, sau simple, cu puţină brânză pe desupra, caşcaval sau ketchup picant făcut în casă.

Mai poftiţi!