Un desert ardelenesc, pe care mulţi îl confundă cu mămăliga sau balmoşul. Dar acestea cu altă ocazie!

Ingrediente

500 grame făină de mălai
1 litru lapte bătut (lapte acru)
Jumătate pachet de unt
O lingură ulei
Sare
5 linguri de zahăr
2 ouă
Coajă de lămâie
Esenţă de vanilie
Praf de copt

Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, sarea, esenţa şi coaja de lămâie şi treptat se adaugă şi făina de mălai. La sfârşit puneţi şi un praf de copt pentru a creşte puţin. Dacă puneţi prea puţin zahăr sau prea puţină grăsime, o să fie fără gust. De preferat să utilizaţi lapte acru de la ţară.
Se unge tava cu ulei şi se aşează compoziţia, lăsând-o la foc potrivit pentru aproximativ 35-45 de minute.

Poftă bună!

p.s. Există diverse variante ale acestui desert. Mai multe puteți afla aici.