Azi am încercat o reţetă extrem de simplă care necesită foarte puţin timp pentru preparare: mazăre cu cous cous.

Ingrediente

1 pahar cous cous
1 1/2 pahar apă
Un borcan mazăre
O conservă cu roşii decojite
Sare, piper, unt

Cous cous-ul se prepară conform indicaţiilor de pe cutie şi anume se fierbe un pahar şi jumătate de apă cu puţină sare, se toarnă apa într-un bol, se adaugă un pahar de cous cous şi se amestecă încontinuu 1 minut. Se acoperă vasul 5 minute.
Între timp se pun la încălzit într-o tigaie roşiile decojite cu puţină sare şi piper, se adaugă mazărea şi se ia de pe foc.
Se ia capacul jos de pe bolul cu cous cous, se adaugă puţin unt şi se mai amestecă bine cu o furculiţă să nu se formeze cocoloaşe.
Ulterior mazărea cu roşiile se pot amesteca cu cous cous-ul. Eu vă recomand dacă nu aţi mai încercat până acum cous cous, să fierbeţi o cantitate mai mică. Nu are nici un gust fără mirodenii, prin urmare nu vă zgârciţi la sare şi piper şi probaţi-l în diverse combinaţii cu preparate pe bază de carne sau legume.
Pentru varianta africană, aţi avea nevoie de mirodenii precum: curry, ghimbir, nucşoară, usturoi praf, ardei iute chili, piper negru, etc.

Poftă bună!