Stiu multe …pentru ca am invatat, dar unele nici macar nu le intuiesc!
Nu-mi dau seama cand oamenii inceteaza sa mai fie oameni. Nu stiu cum se intampla ca problemele merg intotdeauna insotite. Si nu pricep de ce lumea e cu susul in jos.
Nu am pretentii exagerate de la ceilalti. Sa fie sinceri si corecti pentru ca asta dau si eu…
Asta nu e un jurnal, nu mi se intampla doar mie aceste lucruri. Nu reusim nicicum sa ne mentinem vertebrate, pentru ca aceasta coloana vertebrala a noastra ne este smulsa la un moment dat in viata si nu o mai recuperam…Avem parerile noastre despre lume in general si cat trebuie sa dam si sa primim de la ceilalti…modificabile bineinteles.
Toleranta… de mai aud cuvantul asta mai mult de o data pe sapt cred ca-mi fac sepuku!
Suntem nascuti si botezati in crestinism majoritatea dintre noi si invatati sa iertam si finally sa uitam, dar sa trecem peste greselile celorlati. Problema e ca daca tu te declari ateu ca ai alte idei, si crezi ca Dumnezeu nu exista si ai alta conceptie nu te scuza cu absolut nimic sa fii om! Cu nimic! Traiesti intr-o comunitate de oameni, daca nu vrei si nu esti in stare sa te comporti ca atare, baga-te singur in inchisoare sau fa-te pustnic!
De ce exista oameni frustrati si dezamagiti si suparati, nervosi, demoralizati? Pai nu s-au nascut asa, cineva i-a adus acolo! Nu au fost destul de toleranti sa-i accepte pe ceilalti cu bune si multe rele …da da, asta e! Trebuia sa plece capul mai des in fata celorlalti si sa uite…
Daca tu nu esti mama sau tata, pe care de bine de rau ii ierti pentru ca nu o fac cu intentie, de ce pretinzi de la mine marea cu sarea? Nu sunt zeul tau sa-ti dau pardonarea totala. Sunt un om normal, cu greselile si angoasele mele si trebuie sa fii capabil sa pricepi ca s-ar putea sa nu-mi placa ce faci si sa nu te mai vreau in viata mea.
Nu toti oamenii sunt prieteni intre ei…dar putem incerca mai mult sa iesim putin din cutia noastra si sa gandim si la nivel global, in ce lume te afli, ce s-a schimbat si ce ar trebuie sa faci sa mentii niste relatii bune cu cei din jurul tau.
DA! Vreau oameni in viata mea, nu melci!