pink boots

De fiecare dată când mă apropiam de ziua lui Moş Nicolae visam la un munte de ciocolată şi la acele nuiele colorate pe care mi le lăsau ai mei în cizmele roz curăţate şi puse frumos lângă pragul uşii. Îmi aduc aminte de un serviciu de cafea din plastic colorat cu ceşti galbene, verzi şi albastre, perfecte pentru joacă.

Cel mai mult însă mă impresiona minunea! Cum care minune, aceea în care credeam cu toţii şi care într-o zi de iarnă a făcut să dispară moşul de ciocolată de pe dulap doar cât m-am întors cu spatele. În locul lui acum stă pisica noastră neagră, Regina, care tronează deasupra muritorilor umani, interesantă de vânătoarea ei de muşte şi atât.

Oare de ce nuiaua aia nu era folosită pentru pedepse? Mă întreb şi acum dacă aş fi fost mai cuminte cu acele nuiele strălucitoare folosite de învăţătoare la şcoală în loc de indicatorul enorm din lemn al tovarăşei.

Cine nu s-a purtat cum trebuie anul acesta îl invit să se aplece şi să aştepte pedeapsa: o nuia peste fund şi o aleg eu! Cu siguranţă majoritatea dintre noi aşteptăm să fim cadorisiţi cu fel de fel de bunătăţuri, dulciuri, jucării, haine, bijuterii şi alte dichiseli pe motiv că indiferent cât de răi am fost, merităm întotdeauna un cadou.

Vreau să dăruiesc celor de lângă mine un munte de zahăr, pentru a se energiza şi a fi plini de viaţa tot restul anului pentru că bucuria omului stă în fapte şi mai puţin în contemplarea sfârşitului.
Moş Nicolae, tu ce zici? 🙂

http://youtu.be/k34V9vToLUE