Dimineţile de weekend sunt perfecte pentru experimente culinare. Azi am încercat tzatziki cu un ou prăjit (ochi).

Ingrediente

Un ou
600 grame iaurt gras
5-6 castraveţi potriviţi de ţară
4-5 căţei de usturoi
Ulei de măsline
Zeamă de lămâie (opţional)
Mărar
Sare, piper

Se pune la strecurat iaurtul şi se lasă cam o oră, iar castraveţii daţi pe răzătoare se lasă şi ei să se scurgă bine.
Se amestecă toate ingredientele şi se bagă la frigider pentru câteva ore. Se poate lăsa şi peste noapte.
Oul se prăjeşte în puţin ulei şi se serveşte cald cu sosul tzatziki.
Acest iaurt cu castraveţi grecesc merge excelent cu fripturi, mai ales cu peşte şi cartofi prăjiţi. Încercaţi mai multe variante şi… experimentaţi!

Poftă bună!