Friends with kids este o comedie frumoasă despre părinţi, copii şi alegeri moderne-neortodoxe când e vorba de familie.
Jennifer Westfeldt, actriţă, scenarist, regizor şi producător al acestui film ne spune povestea a trei cupluri americane aflaţi la vârsta potrivită pentru a întemeia o familie.
Avem cuplul focos: Ben (John Hamm) şi Missy (Kristen Wiig), cuplul normal care se ceartă mereu: Leslie (Maya Rudolph) şi Alex (Chris O’Dowd) şi un cuplu care sunt doar prieteni deocamdată: Jason (Adam Scott) şi Julie (Jennifer Westfeldt).
Odată cu sosirea copiilor apar şi problemele de rigoare, nopţi nedormite, certuri, o debandadă totală în care fiecare este pus la încercare să vadă cât rezistă în faţa micilor terorişti.
Jason şi Julie iau o decizie mai mult decât îndrăzneaţă: să facă un copil, pentru că amândoi şi-l doresc, fără a se căsători, pentru că sunt buni prieteni din copilărie şi nu simt nici o atracţie unul faţă de celălalt.
Zis şi făcut! După venirea copilului, cei doi funcţionează ca un cuplu perfect, organizaţi, foarte dedicaţi meseriei de părinte şi în acelaşi timp încercând să-şi găsească sufletul pereche ieşind la întâlniri după întâlniri.
Prietenii sunt reticenţi pentru că nimic bun nu poate ieşi din situaţia asta, care doar în teorie poate funcţiona.
Între timp apar şi oamenii mult aşteptaţi de către Jason şi Julie, o tânără dansatoare focoasă pentru Jason interpretată de Megan Fox şi un bărbat bun, Edward Burns, pentru Julie.
Cât de bine merg relaţiile? Prieteni cu copii este soluţia perfectă pentru secolul nostru?
http://youtu.be/y0Ic7l6cpsQ