Pentru că suntem în perioada Festivalului de la Cannes, voi începe cu premiera de pe 23 mai în Franţa a filmului american On the road, nominalizat la Palme d´Or.
O poveste de viaţă interesantă după cartea lui Jack Kerouac, în care un tânăr scriitor şi prietenul lui sunt în căutarea acelui lucru care le lipseşte tuturor să se simtă împliniţi.
Îi putem urmări pe Sam Reily, Garrte Headlud, Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Kirsten Stewart, Steve Buscemi, Amy Adams.
http://youtu.be/ttDIcTQpLyQ
Continuăm cu Get the Gringo, care a fost lansat în SUA la începutul lui mai pe Video on Demand şi sperăm că va ajunge şi la noi.
Povestea unui criminal (Mel Gibson), prins de autorităţile mexicane şi forţat să supravieţuiască în închisoare cu ajutorului unui copil de 9 ani.
Multă acţiune şi carisma actorului care încearcă să demonstreze că încă poate juca în filme de acest gen.
http://youtu.be/7ku_AOOdvW8
Hysteria este un film deja lansat în UK anul trecut şi care a apărut în SUA pe 20 mai. Doctorul Mortimer Granville reuşeşte în Londra perioadei Victoriene să inventeze primul vibrator.
O comedie frumoasă care îi aduce pe marele ecran pe Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce, Felicity Jones şi Rupert Everett.

Începutul lunii august ne aduce The identity of Bourne, de data asta cu un actor poate mai potrivit pentru rolul principal decât anteriorul, Jeremy Renner, care după Thor, Mission Impossible, The Avengers şi evident The Hurt Locker, începe să ne impresioneze din ce în ce mai mult cu filme de acţiune. Sperăm să ia acasă şi Oscarul în curând.
Îi sunt alături actori extraordinari: Edward Norton, Rachel Weisz, Albert Finney, Joan Allen, Oscar Isaac şi Scott Glenn.

Tot în august apare pe marile ecrane un film interesant, adus de Disney, The odd life of Timothy Green.
Regizorul Peter Hedges (What’s eating Gilber Grape) ne face cunoştinţă cu un băiat nemaipomenit, care este născut din dorinţa unor părinţi ce nu pot avea copii şi îşi pun toate gandurile despre viitorul fiu într-o cutie îngropată în grădină.
Vieţile lor vor fi complet schimbate. Un film emoţionant în care mama (Jennifer Garner) şi tatăl (Joel Edgerton) alături de colegii de şcoală si prieteni, vor încerca să-l cunoască pe acest tânăr, Cameron Adams.

Toamna ne aduce producţii şi mai interesante.
The Words dezvăluie toate părţile unei teme spinoase, Plagiatura.
Un scriitor fără inspiraţie (Bradley Cooper) fură opera altcuiva pentru a deveni celebru şi a-şi salva cariera şi căsnicia.
O pleiadă de actori încearcă să ne spună povestea lor şi dificultăţile prin care trec: Olivia Wilde, Zoe Saldana, Dennis Quaid, Jeremy Irons.

Probabil cel mai aşteptat film al anului, Skyfall este noua producţie din seria James Bond care va fi lansat pe 26 octombrie în România.
Daniel Craig este pus la noi încercări alături de Ralph Fiennes, Albert Fienney, Judi Dench, Javier Bardem şi câteva frumuseţi, Berenice Marlohe, Helen McCrory, Naomi Harris, Tonia Sotiropoulou.

Iar pentru sfârşitul anului vă propun filmul Hyde Park on Hudson cu Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams, Olivia Colman şi Samuel West.
Vizita Regelui George VI şi a Reginei Elizabeth în New York din vara anului 1939 la una din reşedinţele preşedintelui Franklin D. Roosevelt.
Un film insolit, cu multă comedie în jurul diferenţelor dintre obiceiurile celor două naţiuni care în curând vor trebui să-şi unească forţele în război.
http://youtu.be/UQaScjiWDyY

Care vă place mai mult?