Tradiţionala salată de vinete, care poate fi însoţită de roşii, ardei graşi, ardei copţi şi alte combinaţii. De avut grijă să nu se mănâncă prea mult! 🙂
Ingrediente
1 kg vinete
O ceapă potrivită
1 ou
Ulei de floarea soarelui
Muştar
Sare
Oţet/lămâie
Vinetele se coc în cuptor sau pe plită/grătar şi se lasă în apa rece pentru a se putea decoji mai repede.
După ce s-au scurs, se toacă pe un fund de lemn, de preferat cu ustensile din lemn, sau se dau prin blender dacă nu aveţi răbdare (în cazul ăsta se modifică puţin gustul lor din cauza metalului).
Se face maioneză dintr-un gălbenuş şi cam 2 degete de ulei, se adăuga o linguriţă muştar.
Se taie ceapa cubuleţe foarte mici, se amestecă toate ingredientele.
Se condimentează cu sare şi oţet sau lămâie şi se ţin puţin la frigider înainte de consum.
Poftă bună!