Cum să ai încredere în cineva care nu are secrete?
Un om care se expune complet celorlalţi şi este prea deschis este o persoană nu doar sinceră dar şi cu o nevoie de afecţiune enormă, care nu poate fi cu uşurinţă satisfăcută.
Ce ascunzi? Cu siguranţă ai ceva pe care îl păstrezi în adâncul sufletului şi de care nu eşti mândru.
Consideri că dacă ceilalţi ar afla despre ce este vorba, nu te-ar mai respecta poate, sau te-ar vedea total diferit faţă de cum eşti şi crezi că o greşeală care nu trebuie plătită aşa de scump.
Indiferent ce nu arătăm lumii, este mai important să avem încredere că putem să facem mai bine.
În general lucrurile ascunse sunt greşeli de mult apuse, din care am învăţat ceva şi întotdeauna este indicat să le depăşim, să arătăm că suntem mai buni decât am fost.
Dacă o dăm în extreme şi nu arătăm mai nimic sau oferim totul, avem o problemă.
Oamenii care păstrează ceva mister în jurul lor reuşesc să impresioneze nu pentru că au un aer enigmatic, care lasă senzaţia că te va surprinde cu ceva frumos, ci pentru în pofida celor păstrate doar pentru ei, dezvăluie destul de mult celorlalţi, încât să fie înţeleşi şi este suficient.
Oricât ai vrea tu să crezi că este mai bine să apari în faţa oamenilor ca o persoană deschisă, ce oferă încredere şi înţelegere, se merită totuşi să nu spui totul, pentru că nu eşti la un confesional unde îţi înşiri păcatele şi ceilalţi trebuie să te ierte în numele divinităţii şi a bunătăţii lor lăuntrice.
Până la urmă suntem oameni, nu zei înţelegători şi fiecare dintre noi are nevoie de intimitatea lui.