De multa vreme vroiam sa vorbesc despre asta si acum mi-a adus cineva aminte…cum de unii oamenii sunt in sincron si altii nu…ma refer in general la relatii de orice gen, de la colegialitatea de birou pana la relatia intre mama si fiica, intre sot si sotie, etc.

Sa ne gandim la lucrurile pe care le avem in comun cu celalalt de langa noi…tendinta ar fi sa gandim la fel, desi trebuie sa luam in considerare ca si opusii se atrag si diversitatea este cea care da sens vietii.

Putem gandi la fel, si sa fim total desincronizati cu cei din jur. Azi am nevoie sa fiu singura, iar iubitul s-a hotarat sa-si ia liber sa stea acasa cu mine…nu poti sa-l dai afara; sau dimpotriva, am nevoie de multa afectiune si el se uita la meci cu baietii in oras. Am dat niste exemple prea clasice probabil, dar mesajul este inteles.

Oamenii care isi continua vorbele, fac aceleasi lucruri deodata, par niste gemeni nascuti si facuti sa fie impreuna pana la un punct cand se rupe totul…Cati oameni cunoasteti care se potrivesc ca o manusa? Cat de mult se prefac si pana unde fac compromisuri sau nu?

Fiecare are nevoie de libertatea lui si de cele mai multe ori nu ne suprapunem dorintele, facem compromisuri pana cand hotaram ca nu mai putem merge.

De ce trebuie sa ma sincronizez cu cineva, e doar o intamplare? Se spune ca oamenii care petrec mult timp impreuna incep sa gandeasca la fel, pentru ca gandurile si sinapsele  se transmit prin vibratie….exista o constiinta colectiva a lumii la care participam cu totii vrand nevrand.

Si totusi cum se sincronizeaza intr-un mod atat de ciudat toate evenimentele din viata unui om, incat sa urmeze intr-o ordine atat de precisa ca sa te intalnesti cu cine trebuie si cand trebuie…ati spune, destinul, Dumnezeu, sau intamplarea….

Cred ca exista o sincronizare a Universului care le aseaza pe toate cum trebuie si desi noua ni se pare de cele mai multe ori ca lucrurile sunt haotice si nu intelegem majoritatea evenimentelor, daca privim in urma toate sunt doar niste consecinte.

Ce putem facem sa ne sincronizam cu cei de langa noi? Sa fim mai atenti la toata energia zilnica a persoanelor din jur si sa ascultam ce ni se intampla? Liberul arbitru ne lasa sa alegem intotdeauna drumul pe care mergem ( asta daca credem in el). Doar vitele merg inainte manate fara sa fie constiente ca pot alege.

Faci parte din turma sau incerci sa vezi daca ciobanul are nevoie de un GPS?:)