O mâncare excelentă, extrem de uşor de făcut şi slabă din punct de vedere caloric.
Ingrediente
File de somon
O lămâie
Capere
Busuioc
Oregano
Tarhon
Cimbru
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se feliază somonul în bucăţi potrivite şi într-un castron se prepară un sos din câteva linguriţe de ulei, jumătate de lămâie, plus coaja rasă, sare, piper şi restul condimentelor.
Se aşează fiecare bucată de somon pe o folie de aluminiu împreună cu sosul şi câteva boabe de capere şi se băgă la cuptor pacheţele într-o tavă protejată de foaie de copt. Este recomandabil să faceţi 2-3 găuri în folie.
Se ţine la cuptor aproximativ 30 de minute.
Se poate servi cu rondele de lămâie şi un pahar de vin alb sau cu garnitură de legume/orez.
Poftă bună!