Un film care încânta orice copil și reușește sa convingă orice adult de frumusețea sunetelor: The sound of music.
Filmul regizat de Robert Wise în 1965 , după ce făcuse înainte West Side Story și The day the Earth Stood Still , precum și multe altele, ne aduce pe marele ecran povestea frumoasă a unei familii extraordinare: Von Trapp!
Căpitanul și tatăl copiilor, interpretat de Christopher Plummer are nevoie de o guvernatoare pentru cei 7 copii ai săi și o găsește în persoana Mariei, o tânăra încântătoare ce-a părăsit mănăstirea și se dedică în totalitate copiilor.
Julie Andrews reușește sa ne încânte cu melodii celebre, precum Cântecul gamei pe care l-am învățat cu toții la ora de muzică. Actrița debutase pe Broadway la 19 ani și doar cu un an înainte avuse un succes teribil cu Marry Poppins, un alt musical celebru care rămâne în istoria cinematografiei mondiale și prin care reușește să obțină premiul Oscar.
Sunetul muzicii obține și el 5 premii Oscar și pe buna dreptate pentru că este un film ce preamărește familia, copiii, educația lor și nu în ultimul rând: Muzica!
Alături de protagoniști îi vedem și pe Eleanor Parker( Guess who’s coming to dinner), Richard Haydn(Bonanza), Peggy Wood(One life to live).
Acțiunea filmului are loc în Austria, 1930, cu peisaje frumoase, dar într-un timp când țara sta să cadă sub controlul Germaniei, prin urmare conflictele sunt cele care-i pun în pericol pe toți cetățenii , inclusiv pe cei din familia Von Trapp.
Este genul de film pe care probabil la noi l-ar fi făcut Elisabeta Bostan și care din păcate nu mai încânta pe cei mici de prea mult timp.
Un musical splendid potrivit pentru sărbătoare!
http://youtu.be/KuWsQSntFf0