Sunt cea mai convenţională persoană pe care aţi cunoscut-o şi o s-o cunoaşteţi multă vreme de acum înainte pentru că vă accept toate ticurile, metehnele, defectele şi inepţiile şi nu vă pun să le schimbaţi, ba mai mult, vă încurajez să rămâneţi persoana care sunteţi atâta timp cât nu dăunaţi celorlalţi.

Dar nu confundaţi toleranța cu prostia, pentru că dacă ar fi să vă iau aşa cum sunteţi, goi, scoşi în afara afecţiunii şi necesităţii de convieţuire, majoritatea nu aţi mai avea nici o relaţie cu mine. Sunteţi insuportabili în cele mai multe cazuri. Nu vă grăbiţi să cumpăraţi voi înşivă radiera cu care vă pot şterge. Măcar lăsaţi-mă pe mine să decid. Am mai multă răbdare decât voi. Credeţi-mă pe cuvânt.

Ce nu tolerez sub nici o formă e să-mi spuneţi mie cine sunt eu. Adică s-au terminat oglinzile din lume şi eu peste noapte m-am transformat în cea mai mare idioată care are nevoie de ochelari să citească ce simte sau vrea sau gândeşte?

Nici măcar dacă proveneam din aceeaşi mamă tot nu m-aţi fi cunoscut, darmite aşa, când prin experienţa voastră bogată de viaţă şi modul cum vedeţi lumea încercaţi să mă înţelegeţi pe mine.
Sunt foarte curioasă câţi dintre voi chiar ştiţi cine sunt şi cât de anostă şi de indiferentă pot deveni faţă de orice îmi spuneţi. Pentru că în fond şi la urmă chiar nu mă interesează, decât în măsura în care sunt om şi trebuie să trăiesc în societate.

Dar, din păcate nu vieţuiesc singură în codru şi am decis să vă respect. Şi mă conformez faptului. Aveţi decenţa să nu vă daţi cu presupusul. Tot ce îmi spuneţi este greşit din start. Nu sunteţi capabili să pricepeţi. Vă ghidaţi după nişte modele, norme şi legi care vrând nevrând vă apar în creier de fiecare dată când scoateţi un cuvânt pe gură sau vi se bat neuronii unul de altul în cap.

Uitaţi vreodată orice aţi învăţat până acum şi apoi începeţi să gândiţi ca omul din peşteră. Bun, acum ridicaţi-vă privirea şi uitaţi-vă la mine. Lucrurile simple sunt singurele care contează în ceea ce mă priveşte, restul sunt înflorituri, de care, din fericire pentru voi, eu nu prea ţin seama.

Sunt absolut comună, nu am nici o legătură cu vreun geniu pustiu şi neînţeles, nici nu sunt diferită faţă de condiţiile de bază ale supravieţuirii. Nu mai complicaţi viaţa încercând să-i găsiţi sensurile.
Nu există decât două lucruri care contează, iubirea şi moartea şi de al doilea nu trebuie să vă îngrijoraţi prea mult, vine oricum.

Hai să nu ne mai judecăm unii pe alţii că mă transformaţi într-un călău şi nu-mi pun cagula neagră pe ochi la decapitare.
Fiecare să se comporte pe măsura capacităţilor lui. Nu ştii, întrebi dacă vrei să afli. Altfel e mai bine să păstrezi linişte.

http://youtu.be/lZhXx1NQTn0