4-5 morcovi
2 pătrunjei
O ţelină
O conopidă mică
O ceapă potrivită
2 cartofi
un ardei roşu
200 de grame mazăre
frunze pătrunjel
sare, piper
200 grame smântână
un căţel usturoi
oregano
ulei de măsline
3-4 feliuţe de pâine
Se taie legumele rondele să fiarbă mai repede şi se pun la fiert într-o oală potrivită. După ce au fiert, se pasează până se obţine o pastă (fie la blender, fie manual cu un tel). Se pune pasta din nou la foc, se mai adaugă câte un polonic din apa în care au fiert legumele pentru a ajunge la consistenţa potrivită. Se condimentează după gust. Eu am adăugat şi puţină smântână să-i dea o aromă mai bună şi câteva frunze de pătrunjel pe deasupra.
Pentru crutoane, se prăjeşte pâine, în cuptor sau cu prăjitorul de pâine, se freacă cu puţin usturoi, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presăra oregano sau busuioc, ce vă place mai mult.
Este o supă plină de vitamine, consistentă, care merge nemaipomenit într-o zi geroasă de ianuarie.
Mai poftiţi! 🙂