the hobbit adventure

“I’m looking for someone to share in an adventure!”

Un film mult aşteptat de fanii celebrei trilogii Lord of the Rings, The Hobbit: Un Unexpected Journey regizat de Peter Jackson ne aduce pe marile ecrane, de această dată în 3D povestea lui Bilbo Baggins din Shire. Acest film reprezintă prima parte din povestea scrisă de J.R.Tolkien şi precede acţiunea din Stăpânul Inelelor.

Îi veţi reîntâlni pe îndrăgiţii Gandalf the Wizard (Ian McKellen), pe Frodo (Elijah Wood), Bilbo bătrân (Ian Holm), pe elfii Galadriel (Cate Blanchett) şi Elrond (Hugo Weaving), pe Saruman (Christopher Lee) şi evident pe Smeagol/Gollum (Andy Serkis). Alături de ei îi vom urmări cu plăcere şi pe Martin Freeman în rolul lui Bilbo tânăr, pe Richard Armitage, Aidan Turner şi pe mulţi alţii.

Şi această carte va fi prezentată pe ecrane în trei părţi, prin urmare vom putea urmări la sfârşitul anului în curs şi în 2014 următoarele două părţi. Subiectul acestei părţi ne aduce aminte de Frăţia Inelului pentru că şi aici se formează un grup de viteji în căutarea dreptăţii. Avem 13 gnomi înarmaţi cu mult curaj şi având ca însoţitori pe Gandalf şi pe Bilbo, dornici să-şi revendice patria mult iubită, aflată sub stăpânirea unui dragon puternic.

O aventură de zile de mari care începe din ţinutul Shire unde locuiesc cei pe nume Hobbit, creaturi vesele, mici de înălţime dar care întrec pe mulţi prin faptele eroice. Aflăm că mai sunt şi alţi vrăjitori, 5 la număr, printre care şi unul care apără pădurile, Radagast, ce călătoreşte într-o sanie trasă de iepuri şi care descoperă că Întunericul se apropie şi semnele nu înşeală niciodată. Ceva se pregăteşte.

Luptătorul destoinic este căpetenia gnomilor, Thorin, înverşunat în a-şi recupera ţara şi împărăţia. Nu lipsesc nici orcii spurcaţi, trolii care se prefac în stane de piatră dimineaţa, elfii care îi ajută şi evident, Gollum cu His Precious, inelul! Deşi trec prin multe bătălii, aproape fără întrerupere, eroii noştri nu se lasă învinşi cu nici un preţ pentru că luptă pentru ce au mai scump: acasă.

Găsim diverse simboluri întâlnite şi în Lord of the Rings, fluturele care cheamă vulturii salvatori, obiecte care se luminează când apare primejdia (în cazul ăsta sabia lui Bilbo) şi încet încet ne cuprinde emoţia cunoscută ca la prima trilogie. Deşi are o durată de aproape 3 ore nu simţi trecerea timpului de parcă ai fi în ţinutul Rivendell al elfilor şi împărtăşeşti cu personajele frica, umorul şi veselia.

Această parte are un final bine închegat, nu surprinde şi regizorul cu bagheta lui a aranjat fiecare piesă să cadă în locul potrivit. Ţinutul fermecat, o scenografie extraordinară, decorurile şi costumele, machiajul, interpretarea excelentă, hazul pe care-l aduc personajele, umanizarea bestiilor, o imagine impecabilă şi o coloană sonoră pe măsură, toate ne invită să ne lăsăm învăluiţi de frumuseţea unui film fantezie şi de aventuri excelent!
Curajul vine când ai nevoie de el!
Vizionare plăcută!