O scufundare istorică pusă pe film de cunoscutul regizor James Cameron în 1997 şi mai apoi în 2012 în varianta 3D, producţia cu cele mai multe premii Oscar dintotdeauna şi o mulţime de alte nominalizări, încasări extraordinare, Titanic este mai presus de orice povestea tragică a celor peste 2000 de oameni din care mai mult de 1500 au murit.
Filmul merită văzut pentru că este făcut incredibil de bine şi deşi James Cameron lucrează pe reţeta americană binecunoscută, unde introduce o poveste frumoasă de dragoste, diverse clişee, este unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată.
Probabil mulţi ştiţi povestea Titanicului plecat din Anglia pe 12 aprilie 1912 spre New York, confesiunile supravieţuitorilor, toate producţiile care s-au făcut inspirate de această tragedie şi documentarele realizării acestui film. Mai multe informaţii despre Titanic puteţi afla aici.
Este un film de o rară frumuseţe atât din punct de vedere al poveştii, al modului cum interacţionează fiecare personaj, dialogul specific fiecărei clase sociale, cât şi pentru lumina extraordinară, scenele memorabile folosite atât de des în parodii, aventura tinerilor Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio, minuţiozitatea detaliilor la care a ţinut foarte mult regizorul în ceea ce priveşte reproducerea mobilierului, veselei, costumaţiei, ampla documentare, efectele speciale şi totul povestit de unul dintre supravieţuitori, la bordul unui vas în căutarea diamantului nepreţuit: La coeur du mer.
Un spectacol cinematografic ţesut cu măiestrie despre o epocă de mult dispărută, despre oameni bogaţi şi săraci, despre legăturile dintre ei şi un drum al supravieţuirii, unde fiecare a fost nevoit să-şi arate adevărata faţă umană.
Ce ai face ca să trăieşti? De ce s-au salvat atât de puţini oameni? De ce din cele 20 de bărci, doar una s-a întors să recupereze pe cei căzuţi în mare?
Este un film dramă pe care puţini oameni l-au văzut în acest mod. Dincolo de povestea romanţată este un film ce vorbeşte despre caracterul uman şi reacţia lui în faţa morţii iminente.