O reţetă de tort cu budincă extrem de simplă care poate fi realizată destul de rapid. Eu am folosit în mare parte ingrediente de la ţară, prin urmare blatul de tort este foarte galben.

Ingrediente pentru blat

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • Sare
  • Praf de copt
  • Ulei

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr până se obţine o textură cremoasă, iar albuşurile se bat spumă cu puţină sare. Se încorporează uşor şi se adaugă câte o lingură de făină, iar la final un praf de copt.

Tava se unge cu puţin ulei, se tapetează cu făină. În cuptorul preîncălzit se ţine blatul aproximativ 25-30 de minute.

Ingrediente pentru cremă

  • Praf de budincă
  • 100 gr de unt
  • 2 linguri de zahăr
  • 500 ml de lapte
  • Cafea sau sirop cu diverse arome
  • Fructe pentru ornat sau ciocolată

Se face budinca şi se lasă la răcit. Între timp untul, la temperatura camerei, se freacă cu puţin zahăr. Se poate adăuga praf de cacao. Se încorporează crema de unt cu budinca. Blatul se însiropează fie cu o cafea bună sau alte siropuri preparate în casă din apă cu arome (vanilie, rom şi puţin zahăr).

Blatul tăiat în două se însiropează, se unge cu cremă şi se ornează cu fructe de sezon, ciocolată răzuită sau nuci, etc.

Se ţine în frigider cel puţin o oră.

Poftă bună!