Suntem inteligenti sau destepti? In general geniile nu sunt prea descurcarete ce-i drept, dar mai exista si exceptii. Eu eu cred ca e vorba de noroc .

Dupa ce reusim zi de zi sa acumulam informatii, sa le stocam in creier, sa ne argumentam actiunile , sa rezolvam problema bazandu-ne pe ce stim, facem apel la inteligenta emotionala care ne ajuta , teoretic, sa facem alegeri bune in viata: e un fel de duh care ne zice cand si cum sa facem…unii o numesc : bun simt, fler, intuitie, simt practic.

Cum reusim sa ne folosim de emotie pentru a lua decizii si a le pune in practica? Simplu…acest mecanism de gandire e foarte vechi, dar extraordinar. Cei care erau mai mult maimute decat oamenii s-au folosit de aceasta inteligenta emotional sa comunice…culmea in ziua de azi punem mai mare pret pe IQ-ul nostru.

Daca eu simt ceva , transmit, si nu primesc nici un raspuns totul este inutil. Cum ziceau Zulusii: Omul devine om doar prin ceilalti oameni. Nu va sfiiti sa spuneti ce ganditi, doar pentru ca lumea va judeca. Pana la urma ramai cu sentimentele si gandurile neexprimate si scopul omului este comunicarea si relationarea.

Si mai presus de orice : inteligenta spirituala…dar sa nu ne avantam pana acolo pentru ca maturitatea sprituala a multora dintre noi lasa de dorit( nici emotional, nici comportamental nu sunt destul de evoluati majoritatea)

Prima lectie ar trebui sa fie exprimarea noastra indiferent de situatie: inarmati-va cu mult curaj, rabdare si perseverenta…numai asa veti putea gasi alti oameni cu Ubuntu in jurul vostru

Una peste alta bagajul genetic  ne aduce el cate ceva, dar viata ne modeleaza in ce ne transformam de la o zi la alta…

Fii destept inainte de toate!